Heyet ilk olarak Çerkeş Şehitliği'ni ziyaret etti. Ziyarete Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Soymaz, İlçe Emniyet Müdürü Ali Asker Bayar, İlçe Jandarma Komutanı Uğur Kaya, İl Genel Meclisi Üyesi Murat Ercan, İl Genel Meclisi Üyesi Şevki Sunaca, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ile vatandaşlar katıldı.

Çerkeş’te Yol Çalışmaları Tam Gaz! Başkan Sopacı, Asfalt Sezonunu iyi Değerlendiriyor. Çerkeş’te Yol Çalışmaları Tam Gaz! Başkan Sopacı, Asfalt Sezonunu iyi Değerlendiriyor.

Çerkeş'te 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi2


Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi. Çerkeş Şehitliği'ndeki program, şehit kabirlerine karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Kent Meydanı'nda düzenlenen "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" adlı resim sergisi ziyaret edildi. Daha sonra Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Çerkeş Bisiklet Turu'na katıldı. Yeni Kent Meydanı'nda sporcular karşılandı ve madalyaları takdim edildi.

Çerkeş'te 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi3

Daha sonra Belediye Toplantı Salonu'nda Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Kalaycı tarafından bir konferans verildi.

Akşam saatlerinde, Çerkeş Şehitliği önünden başlayarak Yeni Belediye binası önündeki Kent Meydanı'na kadar Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşün ardından Yeni Kent Meydanı'nda 15 Temmuz Anma Programı gerçekleştirildi.

Çerkeş'te 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi4

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Kaymakam Bulgurlu ve Başkan Sopacı, günün anlam ve önemine dair konuşmalarını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ulusa Sesleniş Konuşması canlı olarak izlendi. Programda, hain darbe girişimi gecesi yaşananlar ile ilgili sinevizyon gösterileri sunuldu. Öğrencilerin şiir okumaları ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlçe Müftüsü Safi Çınar tarafından vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi. Program, saat 00.13'te tüm camilerden selaların verilmesiyle birlikte sona erdi.

Çerkeş'te 15 Temmuz Anma Programı Düzenlendi5

Kaynak: Burak Kaya