ÖZEL HABER/Çankırı’nın Çerkeş ilçesi, zengin mutfak kültürü ile dikkat çekiyor. Düğün, bayram ve özel günlerimizin vazgeçilmezi olan Çerkeş Lokumu, Çerkeş Badıma Bükmesi, Çerkeş Pırasa Dolması, Çerkeş Su Böreği, Çerkeş Sırma Baklavası ve Çerkeş Kurabiyesi, artık coğrafi işaretli ürünler statüsünde koruma altına alındı. Bu önemli adım, ilçemizin ticari potansiyelini artırırken, yöresel tatlarımızın ulusal ve uluslararası alanda tanınmasına da katkı sağlayacak.

Çerkeş'e Kış Geldi! Karataş Dağına Yılın İlk Karı Yağdı Çerkeş'e Kış Geldi! Karataş Dağına Yılın İlk Karı Yağdı

Çerkeş’in mutfak kültürünü yansıtan diğer potansiyel ürünler için de coğrafi işaret çalışmaları devam ediyor. Özellikle Çerkeş Balı ve Çerkeş Peyniri'nin de coğrafi işaretle tescillenmesi için süreç hızla ilerliyor.

Bu eşsiz lezzetlerin tanıtımı ve üretimi için Çerkeş Işıklar Konağı'nda kurulan Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla önemli bir adım atıldı. Böylece, hem bu lezzetler ilçe ekonomimize değer katacak, hem de ziyaretçiler bu tatları yerinde deneyimleme fırsatı bulacak.

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında,  “Çerkeş ilçemizle özdeşleşmiş, düğün, bayram ve özel günlerimizin vazgeçilmezi olan ve ticari anlamda bölgeye katkı sağlayacağını düşündüğümüz Çerkeş Lokumu, Çerkeş Badıma Bükmesi, Çerkeş Pırasa Dolması, Çerkeş Su Böreği, Çerkeş Sırma Baklavası ve Çerkeş Kurabiyesi’ni coğrafi işaretli ürün statüsünde koruma altına aldık. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan ilçemizin diğer potansiyel coğrafi işaretli ürünleri için de çalışmalarımıza hız verdik. Çerkeş Balı ve Çerkeş Peyniri için de coğrafi işaret çalışmamız devam ediyor. Çerkeş Işıklar Konağı’mızda, Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla bu ürünlerin tadılmasının ve üretilip ilçe ekonomimize değer katmasının da önünü açmış olduk. Yöresel lezzetlerimizin yapımında emeği geçen Çerkeşli hünerli hanımlarımıza ve tüm bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

HABER: Burak Kaya

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı1

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı2

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı4

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı5

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı32

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı55

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı23

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı231

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı234

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı6543

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı64

Çerkeş'in Lezzetleri Coğrafi İşaret Ile Taçlandı1243

Kaynak: Burak Kaya