Çerkeş’te Trafik Kazası: İki Otomobilin Çarpışması Sonucu İki Kişi Yaralandı! Çerkeş’te Trafik Kazası: İki Otomobilin Çarpışması Sonucu İki Kişi Yaralandı!

ÖZEL HABER/Çerkeş'in güneybatısında yer alan 1.875 metre yüksekliğindeki Karataş Dağı, mevsimin ilk karıyla kaplandı. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ilçede başlayan yağış, gece saatlerinde yüksek bölgelerde kar yağışına dönüştü. Karataş mevkisinde etkisini gösteren kar yağışı, dağın beyaz bir örtüyle kaplanmasına neden oldu.

Çerkeşli vatandaşlar, karın bereket getirdiğine inanıyor. Karın etkilerini değerlendiren Volkan Çelik, "Kar yağışı, havayı yumuşatıyor. Yüksek kesimlerde kar yağması, toprağa faydalı su sağlar. Anadolu’da kar, bereketin sembolüdür. Kar ile kaplanan dağlar ve ovalar, ilkbahar geldiğinde eridiğinde bitki örtüsüne en faydalı suyu verir. Tarımda en önemli etkenlerden biridir," diye konuştu. Bu durum, hem tarım hem de doğa açısından büyük önem taşıyor. Çerkeşliler, mevsimin ilk karının ardından kışın güzelliklerini yaşamaya hazırlanıyor.

HABER: Burak Kaya


Çerkeş'e Kış Geldi! Karataş Dağına Yılın İlk Karı Yağdı-1

Kaynak: Burak Kaya