Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Işıklar Konağı'nda üretime başladı. Çerkeşli kadınların Çerkeş Kurabiyesi, Badıma Bükmesi,  Pırasa Dolması, Çerkeş Lokumu, Çerkeş Baklavası, Su Böreği, Bohça hamur gibi yöresel lezzetleri üretip pazarlayarak aile ekonomilerine katkı sağlayaması amacıyla açılan kooperatif, üretime başladı. 

55Fe468B 268D 4Ad6 Bb3F C29586Fa7Aa4

Kooperatif, halka açık olmakla birlikte ziyaretçilerin yöresel lezzetleri tatmaları için hazırlandı. Bu sayede Çerkeşli kadınlar hem ilçenin tanıtımını yapmış, hem de aile ekonomisine katkı sağlamış olacak. Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı, bu haberi resmi sosyal medya hesaplarında paylaştı.

"Çerkeş Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Işıklar Konağı'nda üretime başladı... Çerkeşli hanım kardeşlerimiz 'Çerkeş Kurabiyesi, Badıma Bükmesi,  Pırasa Dolması, Çerkeş Lokumu, Çerkeş Baklavası, Su Böreği, Bohça hamur' gibi Çerkeş'imizin yöresel lezzetlerini üretip pazarlayarak hem ilçemizin tanıtımına hemde aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar. Bugün menüde Çerkeş'imizin Badıma Bükmesi vardır. Yöresel ve tescilli lezzetlerimizden olan Çerkeş Badıma Bükmemizi tatmanızı tavsiye ederim."

Talas Osmanlı Sokağı’nda nevruz coşkusu Talas Osmanlı Sokağı’nda nevruz coşkusu

Muhabir: Şulenaz Durlanık