Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez gündemde. Bu yazıda "Orhan Çerkez kimdir?", "Orhan Çerkez kaç yaşında?", "Orhan Çerkez nereli?" ve "Orhan Çerkez evli mi?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez kimdir?

Orhan Çerkez, 8 Nisan 1962 tarihinde Ardahan’da doğdu ve 2024 Türkiye yerel seçimlerinde Çekmeköy’de büyük bir başarıya imza attı. 2024 yerel seçimlerinde %49,22 oy oranıyla, 3 dönemdir görevde olan Ahmet Poyraz’ı geçerek Çekmeköy Belediye Başkanı oldu. Böylece, Çekmeköy tarihinin en yüksek oy oranını elde eden belediye başkanı unvanını kazandı. Çerkez, 4 Nisan 2024 tarihinde mazbatasını alarak göreve başladı.

Orhan Çerkez, 1980 yılında Ümraniye’ye bağlı Çekmeköy bölgesine yerleşti. O dönemde Çekmeköy’de öğretmen bulunmadığı için eşi gönüllü olarak okullarda öğretmenlik yaptı. Çekmeköy’ün geçmişten günümüze nasıl değiştiğini ve bu bölgenin zorluklarını çok iyi bilen Orhan Çerkez, bölgenin öz evladı olarak tanınıyor.

Mehmet Uçum kimdir? Ne iş yapıyor? Mehmet Uçum kimdir? Ne iş yapıyor?

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez Kimdir

Eğitim hayatına Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimi alarak başlayan Çerkez, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi ve Şehircilik alanında yüksek lisans yaptı. 1985 yılında Kadıköy Belediyesi’nde Zabıta Müdürlüğü’nde memurluk yapmaya başlayan Çerkez, burada yönetici olarak görev aldı.

2009 yılında Kadıköy’ün ilçe statüsüne kavuşmasıyla birlikte, Ataşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı. 2009’dan 2012’ye kadar İdari İşler Amiri olarak görev yaptıktan sonra, Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak atanmış, 2016 yılında ise Başkan Yardımcısı olarak atanarak Kadın ve Aile Hizmetleri, Temizlik İşleri, Muhtarlık İşleri ve Destek Hizmetleri Müdürlükleri onun sorumluluğuna verilmiştir.

2024 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla, Orhan Çerkez, 30 Kasım 2023 tarihinde yerel basınla bir araya gelerek, Çekmeköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı. Çerkez, 38 yıllık belediyecilik tecrübesini ve Çekmeköy’ün sorunlarını çözme konusundaki inancını dile getirdi.

Aday adaylığı sürecinde, sosyal medyada paylaşılan anketlerde Orhan Çerkez’in %30,7 oy oranına sahip olduğu, rakibi Cumhur İttifakı adayı Ahmet Poyraz’ın ise %37,6 oy oranına sahip olduğu belirtilmişti. Ancak Çerkez, seçimlerde partisinin önceki seçimdeki %32,23 oy oranını %16,99 artırarak %49,22 oy oranına ulaşmayı başardı.

Çekmeköy Belediye Başkanı olarak göreve başladığında, ilk icraatı olarak Ahmet Poyraz ve Recep Tayyip Erdoğan posterlerini kaldırdı. Bu adım, AKP’den CHP’ye geçen Çekmeköy Belediyesi’nin yeni yönetiminin ilk somut hamlesi olarak değerlendirildi. 

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez kaç yaşında?

Orhan Çerkez, 8 Nisan 1962 tarihinde doğmuştur. Buna göre, 2024 yılı itibarıyla 62 yaşındadır.

Orhan Çerkez nereli?

Orhan Çerkez, 8 Nisan 1962 tarihinde Ardahan'da doğmuştur. Bu sebeple aslen Ardahanlı olduğu düşünülmektedir.

Orhan Çerkez evli mi?

Orhan Çerkez evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi