ÖZEL HABER/Çankırı’nın tarihi ve doğal güzellikleri, Star TV’de yayınlanan Vahe ile Evdeki Mutluluk programında geniş bir izleyici kitlesine tanıtıldı. Programda, Çankırı merkezde yer alan Tuz Mağarası, Taş Mescit, Çivitçioğlu Medresesi ve Çankırı Kalesi gibi önemli tarihi yapılar ile Yapraklı ilçesindeki Yaren kültürü, Koca Meşe, Göletler ve yaylalar ön plana çıkarıldı. Ayrıca, Şabanözü’nün mesire alanları, kaz çiftlikleri, Eldivan ilçesindeki yaren kültürü ve mesire alanları, Korgun’un tarihi camileri, Atkaracalar’ın asker balıkları ve Hoş İslamlar köyü, Orta’nın Peri Bacaları gibi turistik alanlar da çekimlerde yer aldı. Programda ayrıca, ilçelerin yöresel lezzetleri de tanıtıldı.

Yayınlanan bölüm, izlenme rekorları kırarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yapraklı ilçesi daha önce 40 milyon izleyiciyle reyting rekorunu elinde bulundururken, bu kez Orta ilçesi 45 milyon izlenme ile bu rekoru kırarak zirveye yerleşti. Program, tüm kanallar arasında günün en çok izlenen yayını olurken, Star TV’de de kendi reyting rekorunu kırdı.
Vahe Kılıçarslan'ın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlendiği Vahe ile Evdeki Mutluluk, Çankırı’nın zengin kültürel ve doğal mirasını tüm Türkiye’ye başarılı bir şekilde tanıttı.

Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 03 Ekim'de Vefat Edenler

Yapraklı Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Yaman program ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çankırı merkezimizle birlikte 7 ilçemizin tarihini, doğal güzelliklerini, gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini milyonlara tanıtma fırsatımız oldu. Çankırı'nın hala bir il olduğunu bilmeyenlere, "Çankırı gibi güzel bir ilimizin tarihi ilçeleri var" dedik. İnşallah, diğer ilçelerimizin de tanıtılmasına ve Star TV'de yayınlanmasına vesile olarak, tüm Çankırı'yı milyonlara izletme şansını elde edeceğiz.” dedi.

HABER: Burak Kaya

Çankırı’nın Gizli Tarihi Ve Lezzetleri Star Tv’de Rekor Kırdı!-1

Çankırı’nın Gizli Tarihi Ve Lezzetleri Star Tv’de Rekor Kırdı!1

Çankırı’nın Gizli Tarihi Ve Lezzetleri Star Tv’de Rekor Kırdı!2

Çankırı’nın Gizli Tarihi Ve Lezzetleri Star Tv’de Rekor Kırdı4

Çankırı’nın Gizli Tarihi Ve Lezzetleri Star Tv’de Rekor Kırdı!5

Kaynak: Burak Kaya