Orta'da Dr. Feridun Kunak Rüzgarı: Sağlık Programı Çekimleri Gerçekleşti Orta'da Dr. Feridun Kunak Rüzgarı: Sağlık Programı Çekimleri Gerçekleşti

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Dodurga köyünde geçen hafta meydana gelen kısa süreli dolu yağışı, bölgede büyük hasara yol açtı. Yumurta büyüklüğündeki dolu tanecikleri, evlerin çatılarında deliklere neden olurken, tarım arazileri ve araçlar da zarar gördü.

Olay, önceki gün Dodurga Beldesi'nde yaşandı. Ani bir şekilde bastıran şiddetli yağmur, kısa süre sonra yerini ceviz büyüklüğündeki dolu yağışına bıraktı. Dolunun etkisiyle, köydeki bazı evlerin çatılarında büyük hasar oluştu, eşyalar zarar gördü. Tarım arazilerindeki sebzeler ve meyveler de ciddi şekilde etkilendi. Ayrıca, araçlar dolu nedeniyle hasar gördü; bazı araçların kaportaları ciddi şekilde hasar gördü ve kurtarabildikleri araçların üzerine halılarla örtüldü.

Dolu yağışının ardından yaşananları aktaran Zekeriya Çelik, "İki günlüğüne Çankırı Dodurga'ya misafir olarak geldik. Burada büyük bir dolu yağışıyla karşılaştık. En küçük dolu taneleri fındık büyüklüğündeydi, en büyüğü ise yumurta büyüklüğündeydi. Bazı evlerin çatılarında büyük delikler oluştu, araçlarda ciddi hasar meydana geldi. Sebzeler ve meyveler de büyük zarar gördü. Kaplar delik deşik oldu. Bu büyük afet evlere, tarlalara ve sebzelere büyük zarar verdi. Allah, büyük afetlerden korusun" şeklinde konuştu.

Bu olay, bölgede yaşayanları zor durumda bırakırken, yetkililer hasar tespit çalışmaları ve yardımlar için harekete geçti. Dodurga köyünde yaşanan bu felaketin ardından bölge halkı, yardımların bir an önce ulaşmasını bekliyor.

Çankırı’nın Dodurga Köyünde Dolu Yağışı! Evler Ve Araçlar Nasıl Zarar Gördü!-1

Kaynak: İhlas Haber Ajansı