ÖZEL HABER/Çankırı’da fırınlar her yıl olduğu gibi bayram Arefesi ekmek üretimi artırılarak bayramın 1 ve 2. günlerinde ekmek üretimi yapılmayacak. Üretimin olmayacağı bayramın 1 ve 2. gününde ekmek sıkıntısı yaşanmaması için arefe ve bir gün öncesinden yoğun mesai yapılıyor.

Bayramın 1 ve 2. Gününde ekmek üretimi yapılmayacağını belirten Karatekin Ekmek Fırını Sahibi Osman Canbaz, “Bizim sektörde maalesef yılın 361 günü çalışmak durumunda olduğumuz, gece gündüz çalışmak durumunda olduğumuz bir sektör. Personelimiz ve işletmeciler olarak bizlerin istirahat edebilme imkanı mümkün olmuyor.

Whatsapp Image 2024 06 13 At 19.57.13 (1)

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Huzurevi Ziyareti Gerçekleştirdi Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Huzurevi Ziyareti Gerçekleştirdi

Bu bayramlar vesilesiyle de yıllardır Çankırı'da fırıncılık başladığı günden beri Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ikişer gün fırınını kapatma geleneğe oturmuş. Bu gelenekte hala günümüzde de devam ediyor. Bu da personelimizle işletme sahiplerinin dinlenmesini sağlıyor. Bir mağduriyet oluşmaması için vatandaşın ekmek sıkıntısına düşmemesi için arife günü bütün işletmeler, bütün fırınlar mesailerini uzatarak, gerekirse vardiyasına vardiya ekleyerek iki üç günlük üretimi birden yapıyorlar. Yıllardır bu şekilde devam ediyor. Herhangi bir ekmek sıkıntısı da ekmeksizlik de olmuyor. Çünkü arefe günü üç günlük ekmeği üretip bakkallara, bayilere dağıtıyoruz. Vatandaşlarımıza iki gün kapalı olduğumuzu söylüyoruz. Herhangi bir mağduriyetle yaşanmıyor. Çankırı'ya ilk kez gelenler ekmek olmamasını yadırgayabilirler. Sadece bayramın birinci günü açık olan marketlerde bir gün önceden çıkmış ekmek oluyor. Vatandaşlarımız poşetli halde ekmeğe ulaşabiliyor. ikinci günde yine aynı şekilde bakkal marketlerde ekmek oluyor. Günlük çıkan değil de arefe günü geç saatlerde çıkan ekmekler poşetli olarak vatandaşa ulaşıyor.” Dedi.

Çankırılılar Dikkat! Ekmek

Kaynak: Burak Kaya