Keçiören Belediyesi'nde 2009-2019 yılları arasında önceki yıllarda da farklı belediyelerde zabıta müdürü olarak görev yapan Mehmet Gündoğmuş vefat etti.

Mehmet Gündoğmuş kimdir?

57 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Gündoğmuş (1967), bir süredir kanser tedavisi görüyordu. Çankırı, merkez Tüney Köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Gündoğmuş uzun yıllardır zabıta müdürü olarak görev yapıyordu.

Ankara'da bürokrasi, siyaset ve sivil toplum dünyası tarafından tanınan ve sevilen isimlerden olan Mehmet Gündoğmuş'un ölüm haberi ailesini, yakınlarını ve Çankırılı hemşehrilerini üzüntüye boğdu.

Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve Zabıta Teşkilatı Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Mehmet Gündoğmuş, zabıta teşkilatının yanı sıra Çankırılılar tarafından da yakından tanınan bürokratlardandı.

Mehmet Gundogmus Kecioren

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK döneminde 10 yıl boyunca zabıta müdürü olarak görev yapan Mehmet Gündoğmuş, Turgut Altınok'un belediye başkanlığı görevine seçilmesinin ardından bir süre daha görevine devam etmiş ve yerine başkasının atanmasının ardından belediye kadrosunda istihdam edilmeye devam ediyordu.

Tüney Köyü Derneği önceki Başkanı Kazım Gündoğmuş'un kardeşi olan Mehmet Gündoğmuş, Çankırılılar tarafından yapılan etkinliklerde her zaman yer alan ve hemşehrilerine hizmet konusunda önde gelen isimlerdendi.

Zabıta Müdürü Mehmet Gündoğmuş'un cenazesi 20 Temmuz Cumartesi günü öğle namazına müteakip Çankırı merkez Tüney Köyü mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Mehmet Gundogmus

Ankara, Esenevler Lisesi mezunu olan Mehmet Gündoğmuş 2017 yılında yayınlanan Zabıta Teşkilatı Federasyonu dergisinde şu ifadelere yer vermişti:

Zabıta teşkilatı denilince, bu zamana kadar sadece ceza yazan, simitçi ve seyyar kovalayan bir anlayış akla gelirdi. Biz, bu negatif yaklaşımı kırarak, zabıtanın insanlara yarayışlı hizmetler veren, rehberlik ederek kanuni çerçevede kalmalarını sağlayan bir birim olduğunu, her şeyin ceza yazmakla çözümlenmediğini, “amacımızın ceza yazmak değil, çözüm üretmek” olduğunu göstermeye çalıştık ve bunu da başardık.

Kaynak: Haber Merkezi