2020 yılından bu yana Ankara Vergi Dairesi Başkanı olarak görev yapan Çankırılı bürokrat Yüksel Duman, yeni yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararnamesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte Ankara Defterdarı olarak görev yapacak.

Ankara'da faaliyet gösteren 33 vergi dairesi müdürlüğünün bağlı olduğu Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı yeni kararname ile Ankara Defterdarlığı olarak hizmet verecek olup, Ankara Defterdarı olarak Yüksel Duman atandı.

"Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi", Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Bu kararname ile 29 ilde bulunan vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken bulundukları ilin ismini aldı. Vergi dairesi başkanları, defterdar unvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde defterdarlık kuruldu. Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tüm illerde tek tip teşkilat yapısına sahip oldu.

Çankırı'nın yetiştirdiği değerli isimlerden olan Yüksel Duman'a Ankara'da önemli bir sorumluluk verilirken, Yüksel Duman 01.09.2024 tarihinden itibaren Ankara Defterdarı olarak görevine başlayacak. 

Ankara Defterdarı Yüksel Duman kimdir?

2020 yılından bu yana Ankara Vergi Dairesi Başkanı olarak görev yapan Yüksel Duman, öncesinde de kurumda önemli görevleri başarıyla yerine getirdi.

Yüksel Duman, kamu sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübesiyle tanınan bir üst düzey yöneticidir. Bağımsız denetçilik ve yeminli mali müşavirlik ruhsatlarına sahip olan Duman, birçok makale yayınlamış, alanında derin bilgi birikimi ve uzmanlık kazanmıştır.

Eğitim hayatına Ankara Maliye Meslek Lisesi'nde başlayan Duman, daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde iktisat eğitimi almıştır. Yüksek lisans çalışmalarını ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans Programı (MBA) ve Gazi Üniversitesi'nde Muhasebe ve Finans alanlarında tamamlamıştır.

Meslek hayatına 1997 yılında Muhasebat Genel Müdürlüğü'nde muhasebe memuru olarak başlayan Duman, kariyerinde hızla yükselmiştir. 2003 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı'nda Gelir Uzman Yardımcısı olarak görev almış, ardından 2004-2010 yılları arasında Gelirler Kontrolörü olarak çalışmıştır. Bu süreçte, Nisan 2009'dan itibaren Ankara Grup Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış, Mayıs 2010'da ise Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı olan Yüksel Duman 1 Eylül 2024 tarihinden itibaren Ankara Defterdarı olarak görev yapacak.

İngilizce bilen Yüksel Duman, kamu yönetimi, maliye ve denetim alanlarındaki bilgi ve deneyimleriyle tanınan, Türkiye'nin önde gelen mali yöneticilerinden biridir.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Yüksel Duman, Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra memleketi Çankırı'ya ait sivil toplum kuruluşlarını da yakından takip etmekte ve bazı faaliyetlerine katılmaktadır. 

Kaynak: Haber Merkezi