ÖZEL HABER/Kurban Bayramı tatilinde de yoğun ilgi gören Cadde de Hazımiye Gazozcusu ve İmaret Kahvecisi ziyaretçilerin uğrak yeri oluyor. Keyifli zamanlar geçireler güzel anlarını fotoğraflarla anılara dönüştürüyor. Tarihi atmosferde güzel anlar geçiren ziyaretçilerin kabusu ise trafiğe açık olan caddeden geçen araçlar oluyor.
İşletme sahiplerini k ara kara düşündüren ve bir soruna dönüşen araçlardan turist ve misafirlerde şikâyetçi.

Kâbusu Otomobillerw

Kurban Bayramını Çankırı’da gezerek değerlendirmek isteyen tatilcilerin uğrak noktası olan Uzunyol caddesinde zaman zaman yoğunluk olurken kalabalık arasından geçemeye çalışan araçlar tepkilere neden oldu.
www.cankirihaber.net’e açıklamada bulunan tatilciler Tarihi Uzunyol Caddesinin trafiğe kapatılması gerektiğini söylediler.
Uzunyol Caddesinin trafiğe açık olmasının çok büyük bir sorun olduğunu ifade eden, Burcu Demirci (26), “Benim 20 yılım Çankırı'da geçti. 6-7 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Yılda bir iki kez buraya geliyorum ve her gelişimde Çankırı'da güzel değişimler görüyorum. Bunlardan birisi de Hazineye Gazozcusu ve İmaret Kahveci fakat buranın bir büyük problemi var. Buranın araç trafiğine kapatılması gerekiyor. Bu çok büyük bir sorun. Buraya gelen turist olarak gelen insanlar burada bir şeyler içmek için yerleşiyorlar. Burada oturup ailesiyle arkadaşlarıyla gelen misafirleriyle güzel vakit geçirmek istiyorlar. Fakat yoldan geçen araçlar burada güzel, keyifli bir oturma dakikalarına çok kötü bir ara veriyor. Bunun kesinlikle bir an önce ivedilikle bir çözüme ulaştırılması gerekiyor. Çankırı'nın daha güzel günlere gitmesi için elbirliği ile sorumlu güçlerin buna bir el atması lazım bence. Her şey çok daha güzel olabilir. Ben çok sevdim gerçekten. Umarım turizm için de misafirlerimizle daha fazla fazla gelmeye başlarlar.” Dedi.

Ailesi ile İmaret Kahvecisine zaman geçirmeye gelen Beynal Bulem Demirci (13), “Bugün ailemle birlikte Hazine Gazozcusu ve İmaret Kahvecisi'ne geldik. Çok güzeldi gerçekten bu kadar teknolojinin içinde geride kalan çok güzel gezilecek yerlerden birisi. Fakat şöyle kötü bir olumsuz tarafı var sadece trafiğe açık bir alan olması ve arabalar gelip geçtiği yer olması buraya gelen turist ve vatandaşların rahatsız ediyor. Bence burası trafiğe kapalı bir alan olursa daha rahat, daha güzel olabilir.” dedi.

Yılda bir defa Çankırı’yı Ziyaret eden Ebru Kocabaş, “Ankara'dan geldim. Yılda bir kere Çankırı'ya muhakkak geliyorum. İmaret kahvecisini çok beğendim. Gazozcu da gayet güzel ama buradaki yol trafiğe açık olduğu için gerçekten biz otururken çok rahatsız ediyor. Bunun düzenlenmesi şart gibi bir şey artık.” dedi.

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’dan Gaziler Günü Mesajı

Uzun Yol

Kahveci Kadir Çakır’ın Gelini ve Rahmetli Mahir Çakır’ın Eşi Şükran Çakır, “On senedir İstanbul'dayım. Çankırı’nın İlerlemesi için çok güzel olmuş avuç içi kadar hiçbir tarafa açılması yok. Mesela Boyalıca, kavra tepelere çok güzel yerler yapılır. Çok güzel gelişim olması lazım. Açılan bu İmaret kahvecini okudum çok beğendim ve görmeye geldim. Çankırı'mızın insanları daha güzel yerlerde olmasını isterim. Karataş hamamının başlangıcından, caminin başından buraya kadar trafiğe kapalı olması lazım. Güzel küçük sokaklar var daha dolu dolu olması lazım tanıtım, turizm açısından da çok güzel bir şey olur. Daha değişik şeylerin olması lazım bu yolun trafiği kapalı olması yayaların geçmesinde daha rahat olur.” diye konuştu

Kaynak: Burak Kaya