Çankırı'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan iki kişi gözaltına alındı. İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Eldivan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde kullanımı ve satışına yönelik çalışmalarını sürdürürken, elde ettikleri istihbarat doğrultusunda iki şahsın ev ve arazilerine operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 2 kilo 430 gram kubar esrar, 132 kök kenevir bitkisi, 10 gram kenevir tohumu, hassas terazi, uyuşturucu maddelerin yetiştirilmesi için kullanılan vantilatör, elektrikli ısıtma sistemi, termometre ve 3 adet elektrikli havalandırma fanı ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve düzenekler, ekipler tarafından muhafaza altına alındı.

Fransa'da yeni hükümet kuruldu: Macron, Michel Barnier'i atadı Fransa'da yeni hükümet kuruldu: Macron, Michel Barnier'i atadı

Olayla ilgili olarak, uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yaptıkları belirlenen iki şüpheli, jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerin, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Jandarma ekipleri, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarının aralıksız olarak devam edeceğini ve suç unsurlarına karşı sıkı denetimlerin sürdürüleceğini belirtti.

Yetkililer, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla yürütülen bu tür operasyonların devam edeceğini ifade ederek, vatandaşların şüpheli durumları jandarma ve polis ekiplerine bildirmelerini istediler. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı