15 Temmuz Şehidinin Eşi Konuştu: "Gülen'in Ölümü Şehitler İçin Adalet Oldu" 15 Temmuz Şehidinin Eşi Konuştu: "Gülen'in Ölümü Şehitler İçin Adalet Oldu"

İl Jandarma Komutanları Kararnamesi kapsamında, 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere, Jandarma Genel Komutanlığında önemli değişiklikler yapıldı. Kararname ile birlikte 6 general bir üst rütbeye terfi ederken, 16 albay ise general rütbesine yükseltildi. Ayrıca Türkiye genelinde 41 ilin jandarma komutanı değiştirildi.

Çankırı’da da İl Jandarma Komutanı değişikliği yaşandı. Mevcut İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yusuf Mutlu Genç, Kars İl Jandarma Komutanlığına atanırken, yerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Jandarma Kıdemli Albay Gülden Mat Şakir getirildi. Bu atamayla birlikte Çankırı’ya ilk kez bir kadın jandarma komutanı atanmış oldu.

Gülden Mat Şakir, yeni görevine 30 Ağustos'tan itibaren başlayacak. Şakir'in görevine getirilmesi Çankırı için bir ilk olarak tarihe geçti.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya