Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor

Çankırı’nın eksiklerinden dert yanan vatandaş www.cankirihaber.net ‘e konuştu. Sitem dolu açıklamada bulunan vatandaşlar yöneticilere seslendi.

Çankırı’da hizmet veren bir hamamın olmadığından dert yanan H.G., “Çankırı'da hamam olsun, gerekiyorsa 700 – 800 lira verelim, mühim değil. Ama yakın hamam yok” dedi.

1951
Fotoğraftaki yere: Karataş Hamamı

Çankırı’da hamamın olmamasının büyük eksiklik olduğunu ifade eden H.G., “Ankara Pursaklar’a gidiyorsun dört dörtlük hizmet veriyorlar. Çünkü neden? Rakabet çok. İnsanları memnun etmek zorundalar. Çünkü onun gibi birçok hamam var. Müşteriyi çekmek zorunda olduğu için ilgi alaka daha yüksek olmak zorunda. Biz neden hamam için Ankara’ya gidiyoruz? Koşa koşa Kurşunlu’ya gidiyoruz? Kurşunlu dediğimiz yer bizim ilçemiz. Çankırı’nın Merkezi’nde hamam neden yok? Var olan hamamlar neden bakımsız ve kapalı? İl merkezimizde iki tane kullanıma kapalı hamam var. Hamamlar bakımsız bir çare ve bitap durumda. Beş para etmez durumda. Buraların yeniden kullanıma sokulması gerekiyor. Tabi bunların aktif edilmesi içinde belediye başkanımızın, valimizin bunun önünü açmaları gerekiyor.” diye konuştu.

1953
Fotoğraftaki yere: Karataş Hamamı

Çankırı’nın bir şehir olduğu ve merkez ilçesinde 1 tane bile aktif çalışan hamamın olmadığını belirten H.G., “Belki şu zamana göre, maliyeti çok yüksek fiyatlar çıkıyor olabilir. Yatırım yapmak isten vatandaş bundan da korkuyor olabilir. Bizim her gittiğimiz hamamda nerelisin diye bize soruyorlar? Çankırı’da hamam yok mu? Sorusuyla karşılaşıyoruz. Yok demekten başka bir çare de yok. Açsak çok taleplisi olur diyorlar. Gelin açın dediğimiz de maliyettin çok yüksek olduğunu söylüyorlar. Belediye Başkan yardımcı olursa açarız diyorlar. Bu konuyla ilgili kimle konuşsak herkesin dediği şey maliyetler yüksek. Karataş Hamamı, adam gelip o hamamı açması için bugün en kötü 3-4 milyon lira harcaması lazım Belediye düzenlerse, bir sürü işletme sahibi işletmek için talepli olabilir. Birçok insan var işletme yapabilecek veya işletmesini belediye kendisi yapsın.” Dedi.

1952

Fotoğraftaki yere: Karataş Hamamı

Kaynak: Burak Kaya