Mareşal Çakmak Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, lise tercihlerini bilinçli yapabilmek amacıyla düzenlenen tanıtım gezisine katıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle gerçekleştirilen gezide, öğrenciler öğretmenleri Tülay Çelik ve Bekir Kaya rehberliğinde çeşitli liseleri ziyaret etti.

Gezi kapsamında TOBB Fen Lisesi, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Lisesi’ni gezen öğrenciler, okul yöneticileri ve öğretmenlerden eğitim içerikleri hakkında detaylı bilgiler aldı. Aynı zamanda okul bünyesinde bulunan atölyeleri, spor alanlarını ve sosyal imkanları da inceleme fırsatı buldular.

Öğrenciler, lise yöneticilerine okullar hakkında merak ettikleri soruları yönelterek tercih sürecinde daha bilinçli karar verebilmek için bilgi topladı. Gezinin sonunda birçok öğrenci, lise seçimleri konusunda daha net bir fikir sahibi olduklarını belirtti.

Diyarbakır'da evlat nöbeti 2 bin gündür devam ediyor Diyarbakır'da evlat nöbeti 2 bin gündür devam ediyor

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelecek planlamalarına büyük katkı sağladığını belirten öğretmenler, tanıtım gezisinin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi