ÖZEL HABER/Çankırı'da hava durumu, bu hafta sonu boyunca değişken bir seyir izleyecek. Cuma, cumartesi ve pazar günleri genellikle parçalı çok bulutlu bir hava etkili olacak. Öğle saatlerinde yerel ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Bu yağışların bölgesel ve ani olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, Çankırı hava tahmini hakkında Çankırı Haber.net’e açıklamada bulundu.

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, “Çankırı'da önümüzdeki üç gün boyunca, yani pazar gününe kadar hava genellikle parçalı çok bulutlu olacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Pazartesi gününden itibaren Çankırı'da hava parçalı bulutlu olacak ve yağış beklenmiyor.

Sıcaklıklara baktığımızda, Çankırı'daki en düşük sıcaklıkların önümüzdeki beş gün boyunca 10-12 derece civarında, en yüksek sıcaklıkların ise 23-26 derece aralığında seyredeceğini söyleyebiliriz.

Yağışlar yerel olacak; her yerde beklenmiyor. Yerel ve kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlar, yaz veya bahar yağışlarına benzer şekilde, genellikle beş-on dakikalık sürelerde gerçekleşecek. Bu nedenle, bu kısa süreli yağışlar bile 5-10 kilogramlık miktarlarda olabilir ve olumsuz etkiler yaratabilir. Yağış anında kuvvetli rüzgarlar oluşabilir. Bu yüzden, yağış anında dikkatli olmakta fayda var. Kuvvetli bir yağış öngörülmüyor, ancak gök gürültülü sağanak yağışlar kısa süreli olacak ve bu esnada dikkatli olunması gerekebilir.” Dedi.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya