Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Atatürk stadyumunda geleneksel çocuk oyunları festivali düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte çocuklar yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, Kaleli Yakan Top, Tombik (Dalya) Satranç, Mangala oyunları oynadılar.

Yapılan etkinliğe Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, AK parti Merkez İlçe Başkanı Bahri kılıç, STK’lar, vatandaşlarında katılımları ile yoğun bir eğlence yaşandı.

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Kurum Müdürleri ile beraber kaleli yakan top oynayarak çocukların neşesini ve eğlencelerini paylaştılar.

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak Çocuk Oyunları Festivali kapsamında açıklamalarda bulundu, “Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 15 ilkokul, 368 öğrencinin katılımı 42 idarecinin 32 antrenörün katılımıyla geleneksel çocuk oyunları kapsamında festival havasında böyle güzel bir etkinlik organize edildi. İnşallah çocuklarımız burada da görüldüğü gibi güzel hoş bir zaman geçiriyor. Bu etkinlik aynı zamanda bir yarışma, yarışmanın ilk aşaması okullarda yapıldı burada da finalleri gerçekleştiriliyor. Burada geleneksel çocuk oyunları kapsamında mendil kapmaca, yakar top, mangala, dalya, yağ satarım bal satarım gibi oyunlar oynanıyor bunların sonunda da dereceye giren çocuklarımız ödüllendirilecek. Amacımız geleneksel çocuk oyunları ile geçmişten geleceğe kültürel bir bağ kurulması amaçlanıyor. Çocuklarımız geçmişiyle bağını kurarak geleceğe yürümesi arzulanıyor. Bu aynı zamanda bir kültür iletişimi kültürün gelecek nesillere taşınması ile ilgili bir etkinlik hedefimiz bu be3nzeri çalışmaları daha da artırmak çocuklarımızın geçmişle bağını koparmadan geleceğe bakmasını sağlamak temel hedefimiz.” Şeklinde konuştu.

Şehidimin Kokusu Projesi Çerçevesinde Çankırı’da Şehit Ailelerine Ziyaret Şehidimin Kokusu Projesi Çerçevesinde Çankırı’da Şehit Ailelerine Ziyaret

Kaynak: Berkay Tozlu