Mantar Sezonu Geldi Çattı! Ilgaz'da Toplanan Mantarlarla İlgili Bilinmesi Gerekenler Mantar Sezonu Geldi Çattı! Ilgaz'da Toplanan Mantarlarla İlgili Bilinmesi Gerekenler

ÖZEL HABER/16 Eylül 2024 Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece saat 03:30 sularında Çankırı’nın birçok ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Ilgaz ilçesinde doluya dönüştü. Gece saatlerinde aniden bastıran yağışa vatandaşlar uykuda yakalandı, bu nedenle kimse önlem alamadı. Dolu yağışının ardından sokaklar adeta beyaza büründü. Dolu, özellikle tarım arazilerinde ve bazı bölgelerde hasara yol açtığı düşünülüyor.

Sağanak yağış Çankırı’nın Merkez ve çevre ilçelerinde hayatı olumsuz etkilerken, Ilgaz’da dolu yağışı nedeniyle tarım ürünlerinin zarar gördüğü tahmin ediliyor. Ancak zararın tam boyutu henüz belirlenmiş değil.

Meteoroloji yetkilileri, sağanak ve dolu yağışlarının bölgeyi birkaç gün daha etkisi altına alabileceğini belirterek, olası su baskınları ve yeni dolu yağışlarına karşı dikkatli olunması konusunda uyarılar yaptı.

HABER: Burak Kaya

Çankırı Ilgaz Dolu Yağışı

Dolu Ilgaz

Kaynak: Burak Kaya