ÖZEL HABER/Çankırı’da dün öğle saatlerinde köyüne gitmek için aracının başına gelen H.K., kapıyı açtığında karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlığa uğradı. Bir gece önce araç içinde unuttuğu çakmak, öğleden sonra yaşanan aşırı sıcakların etkisiyle patladı. H.K., aracının içinde çakmak parçalarının dağınık halde olduğunu gördü, ancak başlangıçta ne olduğunu anlayamadı. Durumu fark eden H.K., olay anını şu sözlerle anlattı: "Gece aracımla eve döndüm, aracı park edip içeri girdim. Çakmağımı kaybettiğimi fark ettim ama başka bir yerde bıraktığımı düşündüm. Ertesi gün köyüme gitmek için aracımın başına geldim. Kapıyı açtığımda yerde paramparça halde çakmak parçalarını gördüm ve incelemeye başladım. Daha sonra fark ettim ki patlayan çakmak benim çakmağımdı. Sıcak havanın etkisiyle araçta oluşan ısı çakmağı patlatmış. Şükür ki yangına sebep olmadı."

Ağustos ayının kavurucu sıcakları, araç içerisinde unutulan çakmak gibi yanıcı maddelerin patlamasına neden olabiliyor. Bu olayda şans eseri bir yangın çıkmadı, ancak bu tür olaylar ciddi tehlikeler yaratabiliyor. Uzmanlar, park halindeki araçlarda güneşe maruz kalan deodorant, çakmak gibi yanıcı gaz içeren ürünlerin patlama riski taşıdığı konusunda uyarıyor. Bu tarz ürünlerin araç içinde bırakılmaması gerektiği belirtilirken, araç içi sıcaklıkların yaz aylarında ciddi tehlikeler yaratabileceğine dikkat çekiliyor. Çıkan yangınlar araçlarda büyük maddi hasarlara yol açabiliyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli olması ve bu tür ürünleri araçta bırakmaması gerekiyor.

HABER:  Burak Kaya

Çankırı’da Facianın Eşiğinden Dönüldü! (1)

Çankırı’da Facianın Eşiğinden Dönüldü! (2)

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden Çevreye Duyarlı Adım: "Sıfır Atık Belgesi"ne Layık Görüldü Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden Çevreye Duyarlı Adım: "Sıfır Atık Belgesi"ne Layık Görüldü

Çankırı’da Facianın Eşiğinden Dönüldü! (3)

Çankırı’da Facianın Eşiğinden Dönüldü! (4)

Kaynak: Burak Kaya