Çiseli Şelalesi’nde Sibirya’yı aratmayan manzara Çiseli Şelalesi’nde Sibirya’yı aratmayan manzara

ÖZEL HABER/Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) tarafından paylaşılan verilere göre, 13 Şubat 2025 günü saat 04:51:51’de Çankırı’nın Boğazkaya-Bayramören bölgesinde 2.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin enlemi 40.9918, boylamı 33.2982 olarak ölçülürken, derinliği 8.6 kilometre olarak kaydedildi. Hafif şiddette olan bu sarsıntının bölgede hissedilip hissedilmediği merak konusu oldu.

Çankırı, özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakınlığı nedeniyle zaman zaman küçük çaplı depremlerle gündeme geliyor. Yetkililer, bu tür hafif sarsıntıların genellikle herhangi bir hasara yol açmadığını belirtiyor.

Vatandaşlar, bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanıp yaşanmadığı konusunda yetkililerden gelecek açıklamaları beklerken, depremle ilgili daha fazla bilgiye Kandilli Rasathanesi’nin resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HABER: Murat Çelebi

Kaynak: Murat Çelebi