İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 ilde düzenlenen ‘Gürz-4’ operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen 99 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütüldü.

Elazığ, İstanbul, Kırşehir, Kırıkkale, Kayseri, Manisa, Gaziantep, Adana, Ankara, Bingöl, Bursa, Çankırı, Eskişehir, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun ve Yalova illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar, DEAŞ’ın Türkiye’deki varlığına darbe vurmayı amaçladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonların terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu ve devletin kararlı mücadelesinin süreceğini belirtti.

Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı

Yapılan operasyonlarda, DEAŞ’ın çeşitli hücre yapılanmalarının hedef alındığı ve yakalanan şüphelilerin detaylı sorgulamalarının sürdüğü bildirildi. Bu operasyonlar, ülke genelinde güvenliğin artırılması ve terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla devam eden mücadele çerçevesinde büyük önem taşıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı