ÖZEL HABER/Mübarek Kurban Bayramı yaklaşırken Çankırı'da merak edilenlerin başında kurban fiyatları geliyor.
Kurban Bayramı için sayılı günler kala kurbanlık fiyatları 2024 netleşmeye başladı. 
Kimi vatandaşlar pazarın kurulmasını bekliyor. Son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar kurban öncesi pazarlıkları için yetiştiricilerin yolunu tutuyor. Çankırı'nın haber kaynağı olan Çankırı Haber.net olarak sizler için piyasa araştırması yaptık.
Çankırı'nın Alpsarı Köyü'nde küçük ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapan Tercan Besi Çiftliği sahibi Hasan Tercan ile kurban önce fiyat araştırması için piyasayı sorduk.
Tercan, bu kurban bayramı sezonunda piyasada yeterince kurbanlık olduğunu dile getirdi. 
Çiftlik sahibi Tercan, "Piyasada hayvan çok.  Önceki yıllarda olduğu gibi yurt dışından ithal hayvanlar getirilir mi bilinmez. Çankırı'da birçok kişi bu bayram küçük başa yönelecek gibi görünüyor. Hisse fiyataları arttıkça alıcılar küçük başa yöneliyor. Maalesef ki yetiştiriciliği zorluğunun yanında maaliyetlerinde yüksek olması fiyatlarıda yukarı çekiyor. Bu kurban sezonunda büyük baş hayvan fiyatları tabanda 65 bin TL'den satılıyor. Bu 65 bin TL'lik hayvan 3 hisseli hayvanlar. Buda ortalama 21-22 bin TL civarında bir büyük baş hissesi demek oluyor. Büyük baş hisseleri sebebiyle küçük baş hayvana yönelenler çok olacak. Küçük baş hayvanda ise 8-9 bin TL'den satılıyor. Küçük başta fiyatlar güsseye ve kiloya göre yukarı yönde değişiklik sağlıyor." dedi. 

‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

Whatsapp Image 2024 05 20 At 20.10.14

Kaynak: Burak Kaya