ÖZEL HABER/“Ailemle Kitap Okuyorum” Etkinliği, Çankırı’da Büyük İlgi Gördü

2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında Çankırı’da düzenlenen “Ailemle Kitap Okuyorum” etkinliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Devlet Bahçeli Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlik, kitap sevgisini aile değerleriyle birleştirerek katılımcılara hem anlamlı hem de keyifli bir deneyim sundu.


Etkinliğe Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, Sayın Hanımefendi Didem Taşolar, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sadık Çendek, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhaluk Longa ve İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk’ün katılımıyla renk kattı.

Çankırı’nın dört bir yanından gelen aileler, yeşillikler içerisinde kitap okumanın huzurunu yaşadı. Katılımcılar yalnızca kitap sayfalarına değil, birbirlerine de daha sıkı sarıldılar. Özellikle çocukların ebeveynleriyle birlikte kitap okuması, etkinliğe duygusal bir atmosfer kazandırdı.

Çankırı'da Hava Durumu: Güneşli Başladı, Yağışla Devam Edecek! Çankırı'da Hava Durumu: Güneşli Başladı, Yağışla Devam Edecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sn. Abdulhaluk LONGA, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "2025 Aile Yılı kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, aile içi iletişimi güçlendirmek ve kitap okuma kültürünü aile bireyleriyle birlikte yaygınlaştırmak adına çok değerli bir adım oldu. Ailelerin bir araya gelip kitap okuduğu bu anlamlı buluşmada, hem kültürel gelişime hem de sosyal bağların kuvvetlenmesine katkı sağladığımızı görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Özellikle çocuklarımızın kitapla kurduğu bağın aile ortamında desteklenmesi, geleceğe yapacağımız en büyük yatırımlardan biridir. Bu tarz etkinliklerin toplum genelinde yaygınlaşması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm ailelerimize ve destek veren kurumlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

Etkinlik boyunca hem çocuklara hem de yetişkinlere kitap sevgisini pekiştiren mesajlar verildi. Aile bireylerinin bir arada kitap okuyarak geçirdiği zamanın, aile bağlarını güçlendirdiği vurgulandı. Ayrıca okumanın yalnızca bireysel değil, toplumsal gelişim açısından da büyük bir değer taşıdığına dikkat çekildi.



"Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği, Çankırı'da kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına yönelik atılmış anlamlı bir adım olarak hafızalara kazındı. Katılımcıların yoğun ilgisi ve etkinlik boyunca oluşan sıcak atmosfer, bu tarz etkinliklerin toplumsal bağları güçlendirmedeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

ÖZEL HABER: Büşra Çömlekci

Kaynak: Büşra Çömlekci