Çankırı’nın Kırkevler Mahallesi Kastamonu Caddesi’nde, 112 acil sağlık ekibi hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Fenalaşan bir vatandaş için çağrılan ekip, geç geldiklerini iddia eden hasta yakınları tarafından sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kaldı. Saldırı sonucunda ambulans şoförü Ö.S. elinden yaralandı.

Olayın Gelişimi

Edinilen bilgilere göre, bir vatandaşın göğüs ağrısı şikayeti ile fenalaştığı bilgisinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunuldu. Hemen bölgeye yönlendirilen ekip, olay yerine vardığında hasta yakınlarının tepkisiyle karşılaştı. Yakınlar, ekibin geç geldiğini iddia ederek ambulans şoförüne saldırdı. Çevredeki vatandaşlar araya girerek saldırganları sakinleştirdi ve sağlık ekibi, hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra onu Çankırı Devlet Hastanesi’ne sevk etti. Olay sonrasında ekipler, polis merkezine giderek saldırganlar hakkında şikayette bulundu.

Sağlık Müdüründen Sert Tepki

Çankırı’da 17 Eylül'de Vefat Edenler Çankırı’da 17 Eylül'de Vefat Edenler

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Sarıkaya, "Saat 15.25’te Orhan Saka Spor Salonu önünde fenalaşan bir vatandaş için en yakın ekip görevlendirilmiştir. Ambulansın olay yerine zamanında ulaşmasına rağmen, hasta yakınları ekiplerimize sözlü ve fiziksel saldırıda bulunmuştur. Sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet ve hakaret karşısında sessiz kalmayacağımızı, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde, ambulans ekibinin zamanında olay yerine ulaştığı tespit edilmiştir.


Çankırı’da 112 Acil Sağlık Ekibine Saldırı Ambulans Şoförü Yaralandı54 Kopya

Çankırı’da 112 Acil Sağlık Ekibine Saldırı Ambulans Şoförü Yaralandı2 Kopya

Çankırı’da 112 Acil Sağlık Ekibine Saldırı Ambulans Şoförü Yaralandı3

Çankırı’da 112 Acil Sağlık Ekibine Saldırı Ambulans Şoförü Yaralandı4

Kaynak: İhlas Haber Ajansı