Çankırı; Orta Anadolu'nun kuzeyinde, Kızılırmak ile Batı Karadeniz ana havzaları arasında yer almaktadır. Çankırı'nın batı komşusu Bolu, kuzeybatı komşusu Karabük, kuzey komşusu Kastamonu, doğu komşusu Çorum, güney komşuları ise Ankara ve Kırıkkale'dir.

Çankırı ili, Türkiye topraklarının yüzde 0,94'lük bir kısmını oluşturan denizden yüksekliği 730 metre olan bir şehirdir. Şehirde genellikle İç Anadolu Bölgesi'ne özgü iklim etki göstermektedir. Şehrin Çerkeş ilçesinde kışlar soğuk, yazlar ise serin geçerken; Merkez, Ilgaz ve Yapraklı ilçelerinde ise kışlar serin, yazlar ılık geçmektedir.

Elif Laçin kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Elif Laçin kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Kale Gunduz1Çankırı toprakları genel olarak çıplak dağlarla kaplıdır ve bu sebeple Çankırı, şiddetli erozyon tehdidi altındadır. Bu topraklar genelde tarımsal amaçla değil hayvan otlatma amacıyla kullanılmaktadır.

Çankırı; 2020 yılının verilerine göre kırlarda 9 bin 737, şehirde 87 bin 589 olmak üzere toplam 97 bin 326 kişilik bir nüfusa sahiptir.

Çankırı'nın yüzölçümü kaç kilometre?

Çankırı'nın alan kodu 18100, alan kodu 376, plaka kodu ise 18'dir. Eski Gangra adlı kentin yerinde kurulan Çankırı, toplam 7 bin 388 kilometre krelik bir alana sahiptir.

Kaynak: Haber Merkezi