AK Parti İl Başkanından Tribün Çağrısı: Çankırı FK’ya Tam Destek! AK Parti İl Başkanından Tribün Çağrısı: Çankırı FK’ya Tam Destek!

Çankırı ve çevresinde zirai don riski bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gece ile Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece, Çankırı il genelinde ve çevre illerde zirai don meydana gelmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle tarımsal faaliyetlerle uğraşan çiftçiler için büyük bir risk taşıyor.

Düzce, Bolu, Karabük, Kırıkkale, Zonguldak ve Bartın’ın iç kesimlerinde de zirai don tehdidi söz konusu. Çiftçilerin, bu tarihlerdeki sıcaklık tahminlerini dikkatle takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları gerekmekte. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle, tarım ürünlerinde don olaylarının yaşanması riski artıyor. Bu sebeple, çiftçilerin, bitkilerinin korunması için örtü kullanma ve diğer önlemleri alması büyük önem taşıyor.

Zirai don, özellikle meyve ağaçları, sebze ve bitkiler için ciddi zararlara yol açabilir. Çiftçilerin, zarar görmemek için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına uymaları ve önlem almaları gerekmektedir.

Zirai don olayının başlangıç ve bitiş zamanı ise 12 Nisan 2025, saat 21:00 ile 14 Nisan 2025, saat 09:00 arasındadır. Çiftçiler, bu tarihlerde ürünlerini koruma konusunda hassasiyet göstermelidir.

Kaynak: Haber Merkezi