Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Taşolar, mesajında, Çankırı halkının bu özel günü aynı heyecan, mutluluk ve gururla kutladığını belirterek, Atatürk’ün Çankırı’yı ziyaret etmesinin il için büyük bir onur kaynağı olduğunu vurguladı.

Vali Taşolar, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Ağustos 1925 tarihinde ilimizi şereflendirmelerinin 99. yıl dönümünü, Çankırı olarak o günkü heyecan, mutluluk ve gururla idrak ediyoruz. Ulu Önder’in Anadolu gezileri kapsamında ilimize de yer vermesi, Çankırı adına büyük bir onur vesilesidir.”

Vali Taşolar, Çankırı’nın tarih boyunca vatan ve bayrak sevgisiyle tanınan Yarenler ve şehitler diyarı olduğunu belirterek, Kurtuluş Savaşı’nda İstiklal Yolu'nda gösterilen fedakarlıkların Atatürk tarafından takdirle karşılandığını hatırlattı. Atatürk’ün Çankırı’yı ziyaretinin, yöre insanına verdiği önemin bir yansıması olduğuna dikkat çeken Vali Taşolar, Çankırı halkının her daim devletinin yanında olduğunu vurguladı.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Son olarak, “Bu özel gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kıymetli Çankırılı hemşehrilerimin bu gurur gününü kutluyorum,” ifadelerini kullandı.


Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankırı’ya Gelişinin 99. Yıl Dönümü

Kaynak: Burak Kaya