Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Çankırı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Gün boyunca gerçekleştirilen programların ardından akşam saatlerinde şehir merkezinde 'Milli Birlik Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

Yüzlerce vatandaş ve protokol üyesi, bayraklarla donanarak şehitleri anmak için bir araya geldi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'ın konuşmasıyla devam etti. Vali Taşolar, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bir daha yaşanmayacağına olan inancını vurgulayarak, "O geceyi bir daha yaşamamak için güçlü olmak zorundayız. Bu güç, onları korkutacak kadar olmalıdır. Üretmeli, öğrenmeli, bilgi sahibi olmalıyız ve çok çalışmalıyız. İşlerimizi yaparken, okurken, öğrenirken fedakarlık hissiyatını taşımalıyız. Bunu başarabileceğimize ve bir daha böyle acı geceler yaşamayacağımıza inanıyorum. Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun. Bu vesileyle 15 Temmuz zaferimizi kutluyorum. Cenab-ı Hak, o gece şehit düşen tüm kahramanlarımıza rahmet eylesin ve ailelerine sabır versin. Gazilerimizi de başımızdan eksik etmesin," şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Burak Kaya