Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla anlamlı bir kutlama mesajı yayınladı. Vali Taşolar, mesajında 30 Ağustos’un Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu belirterek, bu özel günün önemini vurguladı.

Çankırı Valisi, Zafer Bayramı’nın tüm ülke genelinde coşku ve gurur içinde kutlandığını belirterek, vatandaşların bu özel günde birlik ve beraberlik içerisinde olmasını teşvik etti. Taşolar, mesajında ayrıca Çankırı halkının ve tüm vatandaşların bayramını en içten dilekleriyle kutladı.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye ile iş birliği vurgusu İran Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye ile iş birliği vurgusu

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşoların 30 Ağustos Zafer bayramı mesajı, 30 Ağustos Zaferi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde, imkânsız gibi görünen bir zaferi elde eden kahraman ordumuz ve milletimiz, tüm dünyaya Türk milletinin ne denli güçlü ve azimli olduğunu göstermiştir. Bu zafer, sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda milli bilincin ve birlik ruhunun zaferidir.

30 Ağustos 1922 tarihi, şanlı tarihimizin altın sayfalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde başlatılan İstiklal Mücadelemizin zaferle sonuçlandırıldığı bu destansı günün 102. yıl dönümünü milletçe gururla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklar üzerinde yaşamak, bizler için bir nimet olmasının yanında üzerimize de büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Aziz ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, ülkemizi daha ileriye taşımak en büyük vazifemizdir. Bu milletin geleceği olan gençlerimizden tarihimizi iyi öğrenmelerini, büyüklerimizin fedakarlıklarını unutmamalarını ve kendilerini ülkemize hizmet etmeye adamalarını istiyorum. Bizler de onlara bu yolda her zaman destek olmaya devam edeceğiz. Bu asil milletin bir evladı olarak, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeden, ay yıldızlı bayrağımızı ebediyete kadar büyük bir inanç, kararlılık ve gururla dalgalandıracağımızı ifade ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Kaynak: Haber Bülteni