Çankırı Valiliği’nden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı paylaşımı geldi. Çankırı Valiliği'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan paylaşım şu şekilde:

Milli Savunma Bakanlığı: "Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi" Milli Savunma Bakanlığı: "Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi"

I M G 3116

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ilimizde büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kutlama etkinlikleri Valimiz Sn. M. Fırat Taşolar’ın; Atatürk Ortaokulu öğrencileri Meryem Azra Demircan, Mehmet Emin Çendek ve Tuğba Seven’e temsili olarak Valilik Makamını devretmesi ile başladı. Minik Valiler, makam devrinden sonra kendileri için tahsis edilen makam aracıyla Çankırı turu yaparak kutlama programının yapılacağı alana geçiş yaptılar.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Programı, makam devrinin ardından Atatürk Ortaokulu’nda kutlama programı ile devam etti. Programa Valimiz Sn. M. Fırat Taşolar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sn. Salih Büyük, Çankırı Belediye Başkanı Sn. İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Sn. Oğuz Şükrü Ener, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sn. Halim Arıstak, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Harun Çiftçi, Vali Yardımcımız Sn. Recep Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Sn. Ahmet Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Sn. Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sn. Yusuf Mutlu Genç ve siyasi parti il temsilcileri katılım sağladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Sn. Muammer Öztürk’ün konuşmasıyla devam etti. Daha sonra öğrenciler tarafından şiir ve koro gösterisi sergilendi. Sn. Valimiz, Atatürk Ortaokulu izcilerinin yemin törenine katılarak izci selamı verdi. Ardından Yeşilay Cemiyetinin “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” Ödül Töreni ve folklor gösterisi gerçekleştirildi.


Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen kutlama programından sonra Sn. Valimiz Atatürk Stadyumu’nda kurulan 23 Nisan Çocuk Şenliği alanının ziyaret etti.  Atölye çalışmaları, şişme oyun alanları, at turu ve yüz boyama gibi eğlenceli etkinliklerin bulunduğu alanda Sayın Valimiz çocuklarla yakından ilgilendi. Program boyunca çocukların mutluluğuna ortak olan Sayın Valimiz M. Fırat Taşolar, çocuklarla fotoğraf çektirerek bayramlarını kutladı. Program şenlik alanında açılan stantların gezilmesinin ardından son buldu.

I M G 3117

Kaynak: Çankırı Valiliği