ÖZEL HABER/Çankırı’nın tarihi caddelerinden biri olan Uzun Yol Caddesi, 04 Temmuz 2024 tarihli 2024-03 sayılı Trafik Komisyonu kararıyla araç trafiğine kapatılmıştı. Alınan karar doğrultusunda caddeye ve ona bağlanan ara sokaklara araç girişini engellemek için dubalar yerleştirilmişti. Ancak bu durumdan memnun olmayan bazı vatandaşlar ile ilgili birimler arasında adeta bir “duba savaşı” yaşanıyor.

İlk günden beri caddenin girişine konulan dubalar, kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli olarak tahrip ediliyor. Şu ana kadar en az 35 dubanın hasar gördüğü tahmin ediliyor ve bu durum, devlete maddi zarar veriyor. Her seferinde yenilenen dubalar, kısa bir süre sonra tekrar sökülüp tahrif ediliyor, böylece kısır bir döngü oluşmuş durumda.

Vatandaşların devlet malına kasten zarar verdiği bu durum, hem yasa dışı hem de kamu malına büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu suçun önlenmesi için ilgili birimlerin ve Çankırı Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü’nün acil bir çözüm üretmesi gerektiği belirtiliyor. Son gözlemlere göre, geçtiğimiz günlerde yenilenen dubalar 17 Eylül 2024 Salı günü yeniden zarar görmüş durumda.

Yetkililerden bu duruma hızlı ve etkili bir müdahale bekleniyor.

HABER: Burak Kaya

Uzun Yol Caddesiduba

Uzun Yol Caddesi1

Uzun Yol Caddesi Trafiğe Kapatıldı

Uzun Yol Caddesi1236

Uzun Yol Caddesi2

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Uzun Yol Caddesi Zarar Gören Dubalar

Kaynak: Burak Kaya