Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Çankırı sağlık altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Sağlık Bakan Yardımcısı Kürşat Kırbıyık’a kapsamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, Çankırı’nın çeşitli sağlık tesislerinin acil ihtiyaçları ve projeleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Orta İlçesi’nde inşaatı devam eden hastane için 2. bir yatırım desteği talep edildi. Bu destek, hastanenin hızlı bir şekilde tamamlanması ve hizmete girmesi için büyük önem taşıyor. Çankırı Merkez Devlet Hastanesi’ne ise yeni bir MR cihazı talep edildi. Ayrıca, hastanenin ihtiyaç duyduğu göz üniti ve FAKO Emilsifikasyon Ameliyat Cihazı’nın temin edilmesi gerektiği ifade edildi.

Şabanözü İlçe Hastanesi için sterilizasyon ve otoklav cihazlarına duyulan ihtiyacın karşılanması gerektiği belirtilirken, Kurşunlu İlçe Hastanesi için daha önce söz verilen dental röntgen cihazının temininin hızlandırılması istendi. Çankırı Devlet Hastanesi’nin çeşitli branşlardaki hekim kadrolarına olan ihtiyacın da yenilendiği bu ziyarette, radyoloji, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, göğüs hastalıkları, plastik cerrahi, genel cerrahi, nöroloji, deri ve zührevi hastalıklar, beyin cerrahisi, iç hastalıkları ve çocuk hastalıkları gibi branşlarda hekim kadrolarının sağlanması talep edildi. Bakan Yardımcısı Kırbıyık’a gösterdiği ilgi ve destek için teşekkür edilerek, Çankırı’nın sağlık ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların devam edeceği vurgulandı. Bu ziyaret, Çankırı’nın sağlık altyapısının güçlendirilmesi ve vatandaşlara daha iyi sağlık hizmetleri sunulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Berkay Tozlu