Çankırı-Kastamonu karayolunun önemli geçiş noktalarından biri olan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kastamonu yönünde seyir halinde olan bir cip, aynı istikamette ilerleyen bir kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle H.R.A. (59), T.A. (65), N.A. ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Kazanın ardından tünelin bir şeridi trafiğe kapatılarak, olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra, ambulanslarla hastaneye kaldırıldılar. Kaza nedeniyle tünelde trafik akışı bir süreliğine tek şeritten sağlandı.

İhtisaslaşan Üniversiteler Hitit'te Buluştu Çankırı Karatekin Üniversitesi 'Tuz' Projelerini Paylaştı İhtisaslaşan Üniversiteler Hitit'te Buluştu Çankırı Karatekin Üniversitesi 'Tuz' Projelerini Paylaştı

Yetkililer, kazanın meydana geliş nedeni ile ilgili incelemelere başladıklarını belirtti. İlk bilgilere göre cip sürücüsünün kontrolünü kaybederek kamyona çarptığı düşünülüyor. Sürücülerden alınan bilgiler ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle olayın kesin nedeni ortaya çıkacak. Kazanın ardından tüneldeki trafik normale döndü, ancak yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak: Berkay Tozlu