Çankırı Karatekin Üniversitesi, sürdürülebilirlik ve çevre koruma politikaları doğrultusunda çevreci bir adım daha atarak “Sıfır Atık Belgesi” aldı. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen bu belge, üniversitenin çevreye duyarlı projelerle atık yönetimi konusundaki başarısını resmen tescilledi.
İlk olarak Uluyazı Yerleşkesi için Ağustos 2024’te belge alan Çankırı Karatekin Üniversitesi, ardından Eylül ve Ekim aylarında Ilgaz, Şabanözü, Taşmescit, Kurşunlu ve Çerkeş yerleşkelerinde de "Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi"ni aldı. Üniversite, tüm yerleşkelerinde çöp kovalarını geri dönüşüm kutularıyla değiştirerek, atıkları kaynağında ayrıştırmaya yönelik düzenlemeler yaptı. Bu süreçte akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan 1100 kişiye atık yönetimi eğitimi verildi ve tüm öğrencilere bu eğitim yaygınlaştırıldı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, projenin sadece bir çevre girişimi değil, aynı zamanda geleceğe daha yaşanabilir bir dünya bırakma adına atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çiftçi, “Üniversite olarak Sıfır Atık hedefimiz doğrultusunda çevre dostu alışkanlıklar kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu girişim, çevre dostu bir yerleşke oluşturma yolunda attığımız önemli bir adımdır,” dedi.
Üniversite, ayrıca organik atıkların kompostlanması ve su ile enerji tasarrufu konusunda farkındalık eğitimleri düzenleyerek, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projelere de hız kazandırmayı hedefliyor.