Çankırı Valiliği uyardı Çankırı Valiliği uyardı

ÖZEL HABER/ 31 Mart Mahalli İdareler Yerel Seçimleri neticesinde 27 üyelik Çankırı İl Genel Meclis Başkanı bugün (22 Nisan) seçildi. 

Yapılan seçim sonucu toplam 15 oyla Çankırı İl Genel Meclisi'nin Yeni Genel Başkanı seçilen Ahmet Ulusoy, resmi sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı.

"31 Mart mahalli idareler seçimleri geride kaldı. Seçimlerin Çankırımızın her bir köyüne, mahallesine, ferdine ve tüm memleketimize hayırlar getirmesini diliyorum. Demokrasinin ve milli iradenin verdiği her kararı büyük bir olgunlukla kabul etmeyi ilkesel bir yaklaşım olarak benimsemiş hareketin bir ferdi olarak; göreve gelen her muhtarımıza, belediye başkanlarımıza belediye ve il genel  meclis  üyelerimize hayırlı olsun diyor, kendilerini tebrik ediyorum. Değerli kardeşlerim; bin yıldır düşman işgali görmemiş Çankırımız için önümüzdeki süreç kritik bir öneme sahiptir. Yüzyıllık cumhuriyetin parlayan yıldızı şehrimizin elbette birtakım eksiklikleri bulunmakta, daha yürüyecek uzun bir yolu olmaktadır. Bu yol yürünürken, yolu açmak ve kolaylıkla ilerlemeyi sağlayamabilmektir. Ve amacımız müreffeh ve mamur bir şehir; nezih ve sürdürülebilir bir yaşamdır. Bugün eksikliğini hissettiğimiz ne varsa süreç içerisinde tamamlamak boynumuzun borcudur. Hepimiz bu şehrin evlatlarıyız.Bütün partilerin mensuplarının da aynı hassasiyeti taşıdığına eminim. Bu bağlamda kolektif enerjiyi şehre kanalize etmek en önemli bakış açımız olmalıdır. 
Klasik bir söylemle; benden bize geçiş önümüzdeki sürecin anahtar tabiridir. Şehri ihya ederken hukuka riayet etmek temel düsturumuz olacaktır. İyi niyet yol arkadaşımız, tatlı dil ve güler yüz mihmandarımızdir. Ortak akıl ve istişare kültürümüzün ve dinimizin emridir. Ben yaptım olduculuk bize göre değildir. Kalbimiz ve beynimiz bir noktayı işaret ettiğinde ancak oranın doğruluğundan emin olabiliriz. Bu sebeple şehre duyduğumuz sevgi ve şehrin gelişim için göstereceğimiz inanç çalışmalarımızın başlangıç noktasıdır. Bu itibarla toplumun Milli iradenin tecelligahı olarak gördüğümüz meclisimizin kıymetli üyeleri; önümüzdeki sürecin şehrimiz ve vatandaşlarımız için hayırlar getirmesini diliyorum. Niyet hayır akıbet hayır inşallah. Saygılarımla."

Muhabir: Şulenaz Durlanık