ÖZEL HABER/Kuzey Anadolu Fay Hattı, üzerinde bulunan Çankırı için her an depreme hazırlıklı olunması gerekmekte. Türkiye’deki en büyük fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay Hattı, Çankırı ve çevresinde önemli bir deprem riski oluşturmaktadır. Uzmanlar tarafından yapılan son açıklamada, bu illerin birinci, ikinci ve üçüncü derece risk bölgeleri arasında yer aldığı belirtilmiştir. Çankırı, birinci derece riskli bölgeler içinde değerlendirilirken, çevresindeki iller de farklı risk derecelerine göre sınıflandırıldı.

Birinci Derece Riskli Bölgeler

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller, birinci derece riskli bölgeler arasında yer alıyor.

İkinci Derece Riskli Bölgeler

Tekirdağ, İstanbul (1. ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum gibi iller ikinci derece riskli bölgeler arasında bulunuyor.

Üçüncü Derece Riskli Bölgeler

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir gibi iller üçüncü derece riskli bölgeler arasında yer alıyor.

Çankırı’nın deprem riski taşıyan iller arasında yer aldığı bir kez daha gündeme geldi. Halkın, deprem konusunda bilinçlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması, bölgedeki can ve mal kayıplarını en aza indirmek adına büyük önem taşıyor.

HABER: Burak Kaya

Kuzey Anadolu Fay Hattı, Üzerinde Bulunan Çankırı Için Her An Depreme Hazırlıklı Olunması

Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti Akyurt'ta Trafik Kazası: Park Halindeki Tıra Çarpan Araçta 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Çankırı Için Deprem Uzmanlar Uyardı Büyük Risk!

Kaynak: Burak Kaya