Çankırı Devlet Hastanesi'nde dün yaşanan olayda, bir hasta yakını tarafından güvenlik görevlisi Sabri K. darp edildi. Olay, Acil Servis Polikliniği'nde bir hasta yakını ile başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle meydana geldi. Güvenlik görevlisi, kavgayı ayırmaya çalışırken saldırıya uğradı ve yaralandı. Hekimlerin beyaz kod vermesi üzerine olayla ilgili adli rapor düzenlendi ve saldırgan şahıs polis tarafından gözaltına alındı. Yaralı güvenlik görevlisi ise tedavi altına alındı.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, olayı kınayarak, "27 Haziran günü Acil Servis Polikliniği'nde yaşanan bu üzücü olay, sağlık personelinin güvenliğini tehdit etmektedir. Sağlık hizmeti sunan birimlerde çalışan personelin şiddete maruz kalması kabul edilemez. Sağlık çalışanlarımıza ve güvenlik personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Saldırının ardından gerekli hukuki süreçler başlatılmış olup, güvenlik ve huzurun sağlanması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.

Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı