Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yaşayan Alman vatandaşı Melanie ve kızı Michelle, Müslüman olma kararlarını açıkladı. Eldivan İlçe Müftülüğüne başvuran anne ve kız, Müslüman olma isteklerini dile getirdi. Müftülük yetkilileri tarafından düzenlenen ihtida töreninde, Melanie ve Michelle'e İslam'ın temel inançları ve esasları anlatıldı.

Anne Melanie, tören sırasında "Melek" ismini alırken, kızı Michelle ise "Meryem" adını seçti. Kelime-i Şehadet getirerek İslam’a katılan anne ve kızı, İslam'ın değişmeyen ilkelerinin kendilerini etkilediğini söyledi. Diğer dinlerde sabit bir söylemin bulunmamasının ve kişiden kişiye değişebilen öğretilerin onları arayışa sevk ettiğini belirten Melanie, İslam'ın evrensel doğrularının kendilerini etkilediğini vurguladı.

Anne Melek, İslam'ı doğru bir din olarak gördüklerini ifade ederek, yaptıkları araştırmalar neticesinde Müslüman olmanın en doğru karar olduğuna inandıklarını dile getirdi. İhtida töreni, duygu dolu anlara sahne olurken, anne ve kızına çeşitli hediyeler takdim edildi. Eldivan Müftüsü de yeni Müslüman olan Melek ve Meryem’i tebrik ederek, İslam yolunda rehberlik edecek kaynaklar sundu.

Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu

Çankırı Eldivan’da Alman Anne Ve Kızı Müslüman Oldu (1)-1

Çankırı Eldivan’da Alman Anne Ve Kızı Müslüman Oldu (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı