Çankırı Belediyesi, su kullanım alışkanlıklarının değiştirilmesi ve suyun dikkatli kullanılması için vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, küresel ısınma ve kuraklığın şehrimizin su kaynakları üzerinde baskı oluşturduğu ve olumsuz etkiler yarattığı belirtildi.

Açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ve kuraklık, şehrimizin su kaynakları üzerinde baskıyı arttırmakta ve olumsuz bir süreç yaşatmaktadır. Hemşehrilerimizin de tecrübe ettiği üzere; ülkemizin genelinde olduğu gibi Çankırı’da da son yıllarda her yaz dönemi bir önceki seneden daha sıcak ve kurak geçmektedir. Bu sebeple; şehrimizin özellikle yaz aylarında halı yıkama, bağ bahçe ve arazi sulama gibi yanlış kullanımlardan dolayı içme suyu kaynaklarımızda sıkıntılar oluşmakta ve çeşitli arızalara sebep olmaktadır. Su arzının devamlılığını sağlayabilmek için içme suyu kullanımımıza dikkat etmek, gerekli tasarrufları sağlamak ve önlemler almak zaruridir.” ifadelerine yer verildi.

Çankırı Yeşilay Şubesi: Bağımlılıkla Mücadelede 3 Ayda 5 Ödül Çankırı Yeşilay Şubesi: Bağımlılıkla Mücadelede 3 Ayda 5 Ödül

Çankırı Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması konusunda önemli adımlar atmaya devam edeceğini belirtti. Ancak, verilen emeklerin sürekliliği için vatandaşların da bu sürece duyarlılıkla katılması gerektiğinin altı çizildi. “İnsani tüketim amaçlı su sevkiyatını kesintisiz olarak sağlayabilmemiz için su kaynaklarımızın sınırsız olmadığını bir kez daha hatırlamamız gerekmektedir. Unutmayalım; su, yaşamdır ve su tasarrufu da yaşamsal bir mevzudur” denildi.

Kaynak: Çankırı Belediyesi

Kaynak: Çankırı Belediyesi