Çankırı, Bayramören'deki yangına 3. gününde müdahale devam ediyor. Henüz kontrol altına alınamayan orman yangını çevredeki yerleşim bölgelerini tedirgin etmeye devam ediyor.

Ekiplerin büyük bir gayret ile söndürmeye çalıştığı orman yangınında üçüncü günde de müdahaleler aralıksız sürdürülüyor.

"Çankırı, Bayramören'deki yangın söndü mü, Bayramören yangını son durumu gibi" sorular vatandaşlar tarafından merak edilirken, yangın hakkındaki son gelişmeleri Çankırı Valiliği aktardı. 

Cankiri Bayramoren Orman Yangini

Çankırı Zabıtası Dilencilikle Mücadelede Kararlı: 2 Kişi Yakalandı Çankırı Zabıtası Dilencilikle Mücadelede Kararlı: 2 Kişi Yakalandı

Orman yangını hakkında Çankırı Valiliği'nden açıklama geldi.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İlimiz Bayramören İlçesi Kavakköy köyünün Karabük mahallesinde 30 Temmuz 2024 günü Saat 20:45 sularında bir evde yangın meydana gelmiştir. Evde meydana gelen yangının ormanlık alana sıçraması ile yangın büyümüş, arazinin sarp kayalıktan oluşması ve yangına müdahaleye izin vermemesi nedeniyle yaklaşık 35 dekar ormanlık alanın zarar gördüğü değerlendirilmektedir. Yangının meydana geldiği 2 katlı ahşap ev ve 100 adet arı kovanı, zarar görmüştür. Yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamıştır.

Meydana gelen yangın olayına Orman Bölge Müdürlüğü, il merkez ve ilçe Belediye Başkanlıkları itfaiyeleri, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, AFAD İl Müdürlüğü ekipleri ve bir adet helikopter ile müdahale edilmektedir.

Kaynak: Çankırı Valiliği

Kaynak: Basın Bülteni