Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı'nın oğlu son yolculuğuna uğurlandı Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı'nın oğlu son yolculuğuna uğurlandı

Çankırı'da etkisini gösteren şiddetli rüzgar Çankırı merkezde bulunan Bademlik Camii minaresinin yıkılmasına sebep olmuştu.

Çankırı'da hak arasında çift minareli camii olarak bilinen Bademlik Mahallesi ve Yenimahalle sınırlarında yer alan Bademlik Camii'nin minaresi geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilmişti.

Olayın vatandaşlar tarafından ihbar edilmesinin ardından yetkililer olay yerine gelerek güvenlik önlemleri almışlardı. Minarenin devrilmesi bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonu kamerasıyla kaydedilmiş ve basın kuruluşları ve sosyal medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı. Minarenin devrilmesinden saniyeler önce yoldan geçmekte olan 2 araç yıkılan minarenin altında kalmaktan son anda kurtulmuştu. Neyse ki minare devrilme olayında yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

Çift minareden birisi devrilirken diğeri ise şiddetli rüzgarın etkisiyle ciddi şekilde sallanmış ve hasar almıştı. Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi'ne bağlı ekipler diğer minarenin kontrollü şekilde yıkımı için çalışma başlatırken, henüz işlem tamamlanmadan yeniden bir meteorolojik uyarı gelmesi yetkilileri önlem almaya sevk etti.

İkinci minarenin de yıkılması ihtimaline karşı çevredeki apartmanlarda yaşayan vatandaşların olumsuz etkilenmemesi için Çankırı AFAD İl Müdürlüğü'nden tahliye açıklaması geldi.

Çankırı AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlimizde 25.04.2024 Perşembe günü (bugün) saat 13.00-20.00 arasında olumsuz hava şartlarının hakim olması beklenmektedir.
Bademlik Camii'ne ait minarenin risk teşkil etmesi sebebiyle, minare çevresinde bulunan binaların tahliyesi sağlanacaktır. (AFAD ve Emniyet ekiplerince mahallinde belirlenecek)
Tahliye edilen vatandaşlarımızın beslenme ve konaklama ihtiyacı İl AFAD Müdürlüğünce koordine edilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
AFAD
T.C. ÇANKIRI VALILIĞI İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇANKIRI VALİLİĞİ

Bugün yaşanacak olumsuz hava koşullarında minarenin yıkılması gibi bir olumsuzlukla karşılaşılmazsa başlatılan yıkım çalışması önümüzdeki günlerde tamamlanarak, minarenin kontrollü bir şekilde yıkımı gerçekleştirilecek. 

Cankiri Afad

Kaynak: Çankırı AFAD İl Müdürlüğü