Çanakkale açıklarında uluslararası sularda balık avlayan bir Türk balıkçı teknesine, Yunan Sahil Güvenlik botunun çarpması sonucu yaşanan olay büyük bir gerginliğe sebep oldu. Balıkçı İlker Özdemir'in "Kızıl Elma" adlı 12 metrelik teknesi, çarpmanın etkisiyle hasar gördü ve su almaya başladı. Durumu acil olarak bildiren Özdemir ve oğlu Efe Özdemir, Türk Sahil Güvenlik ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine 3 Sahil Güvenlik botu sevk edilerek, yaralanan balıkçılar ilk müdahalelerini aldıktan sonra tekneleri Gökçeada'nın Kaleköy Limanı'na çekildi.

Bu olay, geçen yıl da benzer bir gerginlik yaşandığı bölgede gerçekleşti. Yunan Sahil Güvenlik unsurları, Özdemir ve arkadaşlarının bulunduğu bölgeye gelerek geri dönmelerini istemişti. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle gerginlik sona ermişti ancak olayın ardından Yunan görevliler, balıkçıların teknelerini batırmakla tehdit etmişti. İlker Özdemir, bu süreci sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme taşımıştı.

Bu gelişmeler, Türk ve Yunan sahil güvenlik unsurları arasında deniz yetki alanları konusunda süregelen gerilimi yeniden gündeme getirdi.

Aksaray’da Aile İçi Şiddet Faciası: Koca Karısını Vurdu, Babası Damadını Vurdu Aksaray’da Aile İçi Şiddet Faciası: Koca Karısını Vurdu, Babası Damadını Vurdu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı