Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), 2024-2025 akademik yılını TRT Genel Müdürü Prof. Dr. M. Zahid Sobacı'nın katılımıyla açılış dersiyle kutladı. Etkinlik, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlendi ve birçok önemli isim katıldı; bunlar arasında Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yerel belediye başkanları ve üniversitelerin rektörleri yer aldı.

15 Şehirden 300 Klasik Araç İnegöl'de Sergilendi 15 Şehirden 300 Klasik Araç İnegöl'de Sergilendi

Açılış dersinde Sobacı, öğrencilere hitaben “İnsanlar beğenildikleri ölçüde mutlular. Toplum acı görmek istemiyor” dedi. Gazze'de yaşanan olayların toplumsal farkındalık yarattığını ancak devletlerin bu acıları yeterince görmediğini belirtti. Sobacı, sosyal medyanın gerçeklikle olan bağımızı kopardığını ve bunun sonucunda hissizleşme yaşandığını vurguladı. “Sosyal medyadan sahte haberlere o kadar maruz kalıyoruz ki gerçeklikle ilişkimiz kopuyor. Bu durum, hakikatin kendine olan inancını kaybetmesidir” diye ekledi.

Demokratik sistemin enformasyon savaşlarından nasıl etkilendiğini de anlatan Sobacı, “Sahte hesaplar, troller ve komplo teorileri yayıyor. Sosyal medya üzerindeki manipülasyonlar, siyasi tartışmaları yönlendiriyor” dedi. Türkiye'nin uluslararası düzeydeki rolüne de değinen Sobacı, “Uluslararası sistemin krizlerine meydan okuyan bir ülke olarak, mesajlarımızı uluslararası kamuoyuna ulaştırmalıyız” ifadesini kullandı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, üniversitenin 50 yıllık geçmişi ve 68 bin öğrenci kapasitesi ile uluslararası standartlarda projeler yürüttüğünü belirtti. “Dünyanın 120'den fazla ülkesinden 6 bine yakın misafir öğrenci ağırlıyoruz” dedi. Ayrıca, Yılmaz, uluslararasılaşma anlamında pek çok projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. “Uluslararası Akademik Danışma Kurulu'nu kurduk ve farklı ülkelerden öğretim üyelerini burada ağırlayacağız” diye ekledi.

Konuşmaların ardından Sobacı'ya çiçek ve özel yapım bir çini vazo hediye edildi. Etkinlik, katılımcıların Oryantasyon Günleri kapsamında stant açan öğrencileri ziyaret etmesiyle sona erdi. BUÜ, yeni akademik yıla dinamik ve bilgilendirici bir başlangıç yaparak, öğrencileri ve akademik kadrosunu bir araya getirmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı