Burcu Çetinkaya, hem otomobil sporlarında hem de medya dünyasında elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren bir isim olmayı başarmıştır.

Burcu Çetinkaya kimdir?

Burcu Çetinkaya, 19 Mart 1981’de İstanbul’da doğmuş, Türk ralli pilotu, televizyon sunucusu, yarışçı ve gazeteci olarak tanınan çok yönlü bir isimdir. Aslen Nallıhanlı olan Çetinkaya, eğitim hayatına Özel Bebek Yeni Yıldız İlkokulu’nda başlamış ve Robert Koleji’nde orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Burcu Çetinkaya’nın otomobil sporları kariyeri, 2005 yılında Hitit Rallisi ile başlamıştır. İlk yarışında kadınlar kategorisinde üçüncülük elde ederek dikkatleri üzerine çekmiştir. Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Çetinkaya, Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nda Bayanlar 1.'liği gibi önemli dereceler kazanmıştır. Şu anda, başörtülü co-pilotu Özlem Akgüç ile yurt dışındaki rallilerde yarışmaktadır.

Çetinkaya, otomobil sporlarıyla birlikte televizyon dünyasında da aktif bir figürdür. 24 TV’de “Otomobil Sevdası” isimli programı sunmuş, Show TV’de “Yok Böyle Dans” yarışmasına katılmıştır. TV8’de yayımlanan “Trophy Türk” adlı yarışma programında da yer almıştır. 2013 yılında A Haber’de “Sahur Vakti” programını sunmuş ve şu anda TRT Spor’da “Ralli Günlüğü” adlı programı yönetmektedir.

Burcu Çetinkaya, 2015 yılında Fatih Mehmet Bucak ile evlenmiş ve bu evlilikten Ahmet Muhammet Bucak adında bir oğlu olmuştur. Ancak çift, 2019 yılında boşanmıştır. Çetinkaya, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Kürtçe ve Arapça gibi birçok dil bilmektedir. Spor dışında, snowboard yapmayı, satranç oynamayı ve sinemayı hobi olarak sevmektedir.

Burcu Çetinkaya Kimdir

Burcu Çetinkaya ne iş yapıyor?

Burcu Çetinkaya, Türk ralli pilotu olarak otomobil sporları alanında aktif bir kariyere sahiptir. Ayrıca televizyon sunuculuğu yapmaktadır; geçmişte "Otomobil Sevdası" gibi programları sunmuş ve şu anda TRT Spor'da "Ralli Günlüğü" adlı programı yönetmektedir. Gazetecilik alanında da faaliyet göstermekte, röportajlar ve köşe yazıları yazmaktadır. Bunun yanı sıra, çeşitli yarışmalara katılarak yarışçı kimliğini de sürdürmektedir.

Burcu Çetinkaya kaç yaşında?

Burcu Çetinkaya, 19 Mart 1981 doğumlu olduğuna göre şu anda 43 yaşındadır.

Burcu Çetinkaya evli mi?

Burcu Çetinkaya, 2015 yılında Fatih Mehmet Bucak ile evlenmiş, ancak çift 2019 yılında boşanmıştır. Şu anda evli değildir.

Derya Ayaydın kimdir? Kaç yaşında? Derya Ayaydın kimdir? Kaç yaşında?

Burcu Çetinkaya'nın eğitim hayatı

Burcu Çetinkaya, eğitim hayatına Özel Bebek Yeni Yıldız İlkokulu'nda başlamıştır. Daha sonra Robert Koleji'nde orta ve lise eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun olmuştur. Eğitim süreci boyunca hem akademik hem de spor alanında kendini geliştirmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi