Katar’ın başkenti Doha’da dün başlayan ve bugün sona eren ateşkes müzakereleri kapsamında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Pazar günü İsrail’i ziyaret edeceği bildirildi. İsrail medyasına göre, Blinken’ın bu ziyaretinde, ateşkes anlaşmasını kabul etmesi için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu üzerinde baskı yapması bekleniyor. Doha’daki müzakerelerde Hamas yer almadı ancak ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda İsrail ile yapılan görüşmelerin gelecek hafta tekrar yapılacağı belirtiliyor.

Hamas yetkilisi, Doha’daki müzakerelerin sonuçlarının Temmuz ayında yapılan son teklifle uyumlu olmadığını ifade etti. Bu açıklama, taraflar arasındaki güven sorununu ve müzakerelerin zorluklarını gözler önüne seriyor.

Ayrıca, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefonda görüştü. Gallant, görüşmede esirlerin serbest bırakılması konusunun önemini vurguladı ve anlaşmaya varılmasının hem ahlaki hem de stratejik bir zorunluluk olduğunu belirtti. İki bakan, İran ve müttefiklerinin İsrail’e yönelik olası saldırıları için koordinasyon konusunu da ele aldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: "HDP kapatma davası devam ediyor" Anayasa Mahkemesi Başkanı Özkaya: "HDP kapatma davası devam ediyor"

Kaynak: İhlas Haber Ajansı