Ünlü oyuncu Bennu Gerede merak konusu oldu. Bu yazıda Bennu Gerede'nin kişisel hayatı ve kariyeriyle ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Bennu Gerede kimdir?

Bennu Gerede, 30 Ağustos 1971'de İstanbul'da dünyaya geldi. Babası doktor Selçuk Gerede, annesi ise ünlü film yönetmeni ve senarist Canan Gerede'dir. Atatürk'ün arkadaşlarından ve Kurtuluş Savaşı'nın önemli isimlerinden eski büyükelçi albay Hüsrev Gerede'nin torunu olan Bennu Gerede, geniş bir kültürel mirasa sahiptir.

Cengiz Topel kimdir? Olayı nedir? Cengiz Topel kimdir? Olayı nedir?

Bebeklik döneminde babasının Birleşmiş Milletler'deki görevi nedeniyle New York'a taşınan Gerede, burada büyüdü ve New York'taki Parsons School of Art'ta fotoğrafçılık eğitimi aldı. Mezuniyetinin ardından ablası Şiva Gerede ile birlikte İstanbul'a dönerek mankenlik, fotomodellik ve oyunculuk yaptı.

1989 yılında TRT için çekilen “İz Peşinde” dizisinde Füsun karakteri ile oyunculuk kariyerine adım atan Bennu Gerede, 1991 yılında ilk sinema filmi olan "Kurt Kanunu" ile büyük çıkış yaptı. Annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazıp yönettiği ve şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan "Aşk Ölümden Soğuktur" filminde Kadir İnanır ile başrolü paylaşarak büyük beğeni topladı. Bu performansı sayesinde Soçi Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülü ve Angers Avrupa İlk Filmler Festivali'nde Jean Carment Ödülü'nü kazandı.

Bennu Gerede Kimdir Çocukları Kimler 1

Sanat kariyerine Fransa'da yatılı bir okulda fotoğrafçılık eğitimi alarak devam eden Gerede, Türkiye'ye döndükten sonra moda ve portre fotoğrafçılığı yapmaya başladı. Elle, Marie Claire, Harper's Bazaar gibi dergiler için çalışarak "sosyetik fotoğrafçı" olarak tanındı. 1994 yılında İstanbul'da açtığı ilk kişisel sergi, "Abidin Dino Portreleri" ile sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edindi.

1999 yılında fotoğrafçı Koray Erkaya ile evlendi ve New York'ta yaşamaya başladı. Çiftin üç oğlu oldu, ancak 2006 yılında boşandılar. 2007'de fotoğrafçı Ahmet Ağaoğlu ile ilişkisinden dördüncü oğlu dünyaya geldi. İkinci evliliğini 2010 yılında Cem Büyükhanlı ile yaptı, ancak 2011'de bu evlilik de sona erdi. Gerede, ilişkilerinde yaşadığı şiddeti 2019 yılında yayımladığı "Ben, Ben Nü" adlı otobiyografik romanında paylaştı. Cem Büyükhanlı ise 7 Eylül 2023 tarihinde vefat etti.

2010 yılında İstanbul'da açtığı "Teslimiyet" başlıklı kişisel sergisinde, kadınların hayatına ait konulara dair derinlemesine temalar işledi. 2011 yılında İzmir'de kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla "Aşk Töre(n)leri" isimli bir fotoğraf sergisi düzenledi.

2013 yılında Acun Ilıcalı'nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler – Gönüllüler yarışmasında "Ünlüler" takımında yer aldı. 2015 yılında yayımlanan "Bennu Yüz 25" adlı kitabında 125 ünlünün portre fotoğraflarına yer verdi. 2017'de çocukları ile Endonezya'ya taşındı ve iki yıl Bali adasında yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü.

Bennu Gerede'nin sanata olan tutkusuyla geliştirdiği bu etkileyici kariyer, onu fotoğrafçılığın ve sanatın önemli isimlerinden biri yapmıştır.

Bennu Gerede Kimdir

Bennu Gerede çocukları kimler?

Bennu Gerede’nin dört çocuğu bulunmaktadır. Emir Gerede: 1999 doğumlu, Bennu Gerede’nin ilk evliliğinden olan çocuğudur. Cem Gerede: 2001 doğumlu, Bennu Gerede’nin ilk evliliğinden olan ikinci çocuğudur. Duru Gerede: 2003 doğumlu, Bennu Gerede’nin ilk evliliğinden olan üçüncü çocuğudur. Rüzgar Gerede: 2007 doğumlu, Bennu Gerede’nin ikinci evliliğinden olan çocuğudur.

Bennu Gerede kaç yaşında?

Bennu Gerede, 30 Ağustos 1971 yılında dünyaya gelmiştir. Buna göre 2024 itibarıyla 52 yaşındadır.

Bennu Gerede

Bennu Gerede'nin yer aldığı projeler

Televizyon ve sinema projeleri:

  • İz Peşinde (1989) - TRT için çekilen bu dizide Füsun karakterini canlandırdı.
  • Kurt Kanunu (1991) - İlk sinema filmi olan bu yapımda rol aldı.
  • Aşk Ölümden Soğuktur (1986) - Annesi Canan Gerede'nin senaryosunu yazıp yönettiği, şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan filmde Kadir İnanır ile başrolü paylaştı.

Fotoğrafçılık ve sanat projeleri:

  • Abidin Dino Portreleri (1994) - İlk kişisel fotoğraf sergisi İstanbul'da gerçekleştirildi.
  • Teslimiyet (2010) - Bu kişisel sergi, başlık parası, kuma, zina ve genç kızların adet olma gibi konulara odaklandı.
  • Aşk Töre(n)leri (2011) - Kadına yönelik şiddeti konu alan fotoğraf sergisi İzmir'de açıldı.
  • Bennu Yüz 25 (2015) - 125 ünlünün portre fotoğraflarından oluşan kitabı yayımlandı.

Televizyon yarışması:

  • Survivor Ünlüler – Gönüllüler (2013) - Acun Ilıcalı'nın sunduğu yarışmada "Ünlüler" takımında yer aldı.

Kitap:

  • Ben, Ben Nü (2019) - Şiddet ve kişisel deneyimlerini paylaştığı otobiyografik romanı yayımlandı.

Kaynak: Haber Merkezi