Doktor Bedri Ruhselman gündeme geldi. Bu yazıda Bedri Ruhselman'ın hayatını ve kariyerini ele alacağız.

Bedri Ruhselman kimdir?

Bedri Ruhselman, 1898 yılında İstanbul’un Fındıklı semtinde doğdu. Kafkasya kökenli bir aileden gelen Ruhselman, Çerkeslerin Şapsığ koluna mensuptur. Babası kıdemli yüzbaşı ve askeri cerrah Cemal Efendi, annesi ise Kastamonu kale kumandanı Binbaşı Hüsnü Efendi’nin kızı Safiye Hanım’dır.

Ruhselman, hem hekim hem de keman virtüözü olarak tanınmıştır. Ancak en çok neo-spiritüalizmin ya da Türkçede bilinen adıyla deneysel yeni-ruhçuluğun kurucusu olarak bilinir. Avrupa ve ABD’de spiritizm ve deneysel spiritüalizm olarak bilinen bu alanı, reenkarnasyon ilkesini temel alarak geliştirmiş ve ruhçuluğa yenilikler getirmiştir. Türkiye’deki metapsişik çalışmaların öncüsü olarak kabul edilir.

Ozan Zeybek kimdir? Nereli? Ozan Zeybek kimdir? Nereli?

Bedri Ruhselman Kimdir

Bedri Ruhselman, hayatı boyunca evlenmemiştir. 18 Şubat 1960 tarihinde Harbiye’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiş ve İstanbul’un Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Ruhselman’ın hayatının bir bölümü, özel bir kitap çalışması ile ilgilidir. Bu kitap, noterde ve banka kasasında 54 yıl boyunca saklanmış ve sonunda 2 Nisan 2013 tarihinde MTİAD1950 Yayınevi tarafından yayımlanmıştır. Kitap, Allah, evrim ve ruh göçü konularını incelemektedir.

Bedri Ruhselman nereli?

Bedri Ruhselman, 1898 yılında İstanbul'un Fındıklı semtinde doğmuştur. Aslen nereli olduğuna dair ise herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Bedri Ruhselman kaç yaşında?

Bedri Ruhselman, 18 Şubat 1960 tarihinde ölmüştür. Doğum yılı 1898 olduğuna göre, 62 yaşında vefat etmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi