Çankırı, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu ve Sinop’un oluşturduğu Batı Karadeniz Platformu, ilk toplantısını Çankırı’da gerçekleştirerek bölgesel kalkınma için önemli bir adım attı. Çankırı Konfederasyonu Başkanı Mustafa Can’ın ofisinde düzenlenen toplantıya, 24 temsilci katıldı. Toplantının ev sahipliğini Mustafa Can ve Çankırı Vakfı Başkanı Av. Selçuk Baydar üstlendi. Platformun kuruluş amacı ve bölgenin kalkınması için izlenecek yol haritası üzerinde durulan toplantıda, çeşitli komisyonların oluşturulması kararlaştırıldı.

Küba'da fırtına ve elektrik kesintileri: Oscar tropik fırtınası krizi büyütüyor Küba'da fırtına ve elektrik kesintileri: Oscar tropik fırtınası krizi büyütüyor

Platformun fikir babası olarak belirlenen Kastamonu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sudi Topal, platformun yol gösterici hakemi olarak seçildi. Topal, Batı Karadeniz’in tarihsel önemine dikkat çekerek, "Bölgenin hak ettiği değeri görmesi için büyük projeler üretecek ve bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışacağız," ifadelerini kullandı.

Batı Karadeniz’in Sesi Yükseliyor Platform İlk Toplantısında Yol Haritasını Belirledi (2)

Platformun Genel Sekreterliği görevine getirilen Mesut Eryılmaz, toplantıda alınan kararların uygulanması için gerekli adımları atacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi görüş farklılıklarının birlik ve beraberliğe zarar vermeyeceği, hemşeri menfaatinin her zaman ön planda tutulacağı vurgulandı. Toplantıda, Siyasi Parti Komisyonu, Yerel Yönetimler Komisyonu, Bürokrasiden Sorumlu Komisyon, Proje ve Yatırım Komisyonu gibi çeşitli komisyonların kurulmasına karar verildi.

Batı Karadeniz’in Sesi Yükseliyor Platform İlk Toplantısında Yol Haritasını Belirledi (1)

Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı Rahmi Sezer ise, İstanbul’da yaşayan Batı Karadenizli nüfusun büyüklüğüne dikkat çekerek, bölgenin siyasette ve sosyal hayatta daha etkin bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Platformun geniş çaplı etkinliklerinin basına tanıtılması ve projelerin kamuoyuna duyurulması hedeflenirken, yerel sanatçılarla düzenlenecek etkinlikler ve televizyon programlarıyla tanıtım çalışmaları planlandı.

Kaynak: Haber Merkezi