Çankırı Yer Altı Tuz Şehri'nde düzenlenen Yöresel Yemek Yarışmaları finalinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Yarışmayı izlemek için alanda bulunan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve beraberindeki protokol üyeleri, bir anda kendilerini yarışmacı olarak buldular. Çankırı'nın tescilli lezzeti "Çankırı İnce Ekmek Muskası" yapımı için kolları sıvayan Başkanlar, tezgâh başına geçerek bu özel lezzeti hazırladı.

Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor Ilgaz, Kızılırmak, Kurşunlu ve Orta’da Gençlik Merkezleri Geniş Hizmet Sunuyor

Yarışmaya, TUZFEST’in fikir babası ve uygulayıcısı Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in yanı sıra, Ülkü Ocakları Çankırı İl Başkanı Şükrü Kurt, Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, Yapraklı Belediye Başkanı Ömer Güngör ve Çankırı Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu katıldı. Ocakların yakılmasıyla birlikte, ince ekmeklerin içerisine yöresel tereyağı ve Çankırı'nın ünlü Küpecik Peyniri konuldu. Üçgen şeklinde katlanan ve muska haline getirilen ince ekmekler, tavada iki tarafı da eşit şekilde pişirildikten sonra jüri önünde sergilendi.

Başkanların el marifetleri ve tabaklama becerileri, izleyenlerden büyük alkış aldı ve yarışma, Yöresel Yemek Yarışmaları finaline damgasını vurdu.

Başkanlar Yarıştıbaşkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!4

Ömer Bezci Başkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!

Ömer Güngör Başkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!

Başkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!2

İsmail Hakkı Esen Başkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!

Başkanlar Yarıştı Çankırı'nın Meşhur İnce Ekmeği Bu Kez Onların Elinden!-1

Kaynak: Burak Kaya