Başkan Topçu, Çankırı’nın gelişiminde etkisi büyük olan Yakın Kent Organize Sanayii Bölgesi’ne yönelik önemli yatırımların hala eksik olduğunu belirtti. Organize sanayii bölgelerinde olası kaza, yangın gibi durumlarda kısa sürede soruna müdahale edecek birimlerin olmadığına değindi.
Yakın Kent Organize Sanayii Bölgesi’ne yakın konumda bulunan Çankırı Merkez İlçesi, Aşağıpelitözü Mahallesi, 2. Etap 1. Bölge 475 adet Konut, 1 adet 8 Dükkanlı Ticaret Merkezi ve 1 adet Cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi ihalesi yapılmasına rağmen kazma vurulmaması ve Çankırı’da kiraların yüksekliği sebebiyle de Yakın Kent Organize Sanayii Bölgesi’nde çalışan işçilerin çevre illere ve ilçelerine taşınmak zorunda kaldığını belirtti.

www.cankirihaber.net’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Topçu yaptığı açıklamada, “Biz sendikayız. Sendikacı olmanın gerekliliği siyaseten çözülmeyen sorunları talep etmektir. Bizim organize sanayimizin 10 yıldır çözülmeyen sorunları var. Konut sorunu. Ambulans sorunu, itfaiye sorunu, organize sanayi kurulurken söz verilip de yerine getirilmeyen bunun bedelini de çalışanlar olarak biz ödüyoruz. İş kazası geçirdiğimiz zaman geç ulaşım. Herhangi bir yangın riski Allah göstermesin. Biz lastik fabrikasıyız. İtfaiye merkezimiz yok.” dedi.

Çankırı namaz vakitleri (07 Eylül 2024 Cumartesi) Çankırı namaz vakitleri (07 Eylül 2024 Cumartesi)

Başkan Topçu, “Çankırı’da konut yetersizliği var. Bize sözler verildi. Aşağıpelitözü mevkiine konut yapılacak. Sumitomo çalışanları, Yakınkent Organize Sanayi çalışanları kurasız, çekilişsiz konut alacak diye. Kolaylık sağlanacak en azından. Bırakın o sağlanmayı daha konutlara başlanmadı. Bizim çalışanlarımız Çankırı'da kiraların yüksekliğinden dolayı mecburen Akyurt’a taşınıyor. Kırıkkale'ye gidiyorlar, Kaleciğe'ye gidiyorlar orada kiralar biraz daha uygun. Şu an şartlar biraz değişmiş ama gitmeye başladılar. Ben de sendika başkanı olarak hep şunu söylüyorum. Çankırı'da çalışan, Çankırı'da kazanan Çankırı'da harcayacak. Çankırı esnafı faydalanacak. Çankırı'ya faydası dokunacak. Bunu biz bütün siyasilere aktardık. Sorunlarımızın çözümü için geri dönüşler bekliyoruz. Seçim dönemlerinde Vaad ve Söz veren Siyasilerimizden bu konuya ivedilikle çözüm getirmelerini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Petrol İş Sendikası Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topçu, sorunları 1 Mayıs işçi Bayramı'nda dile getirmişti.
Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, konunun önem arz etmesi sebebi ile Yakın Kent OSB'ye ambulans tahsisi edilerek sorunun ortandan kalmasını sağladı. İtfaiye tesisi için geçici çözüm olarak su dolu Tomo konulacağı bilgisi verildi. İtfaiye birimi devreye girince Tomo geri çekileceği söylendi.

Yakın Kent

Kaynak: Burak Kaya